Bouřky opět zasáhnou Česko, meteorologové vydali výstrahu. Kde bude pršet nejintenzivněji?

Ilustrační foto

Počasí (19.5.2024 9:15)

Zatažená obloha s deštivým počasím z Česka nezmizí a podobně jako v sobotu by mělo být i v následujících dnech. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Experti předpovídají počasí pod mrakem s dešťovými srážkami až do konce příštího týdne.

Experti na neděli předpovídají oblačnou oblohu, místy by se podle nich mohly vyskytnout přeháňky. Dešťové srážky na Moravě budou značně intenzivní. K večeru se v Česku mohou objevit bouřky, které budou ojediněle i silné. Doprovázet by je měly i kroupy. Teploty přes den se dostanou nejvýše k 19 až 23 stupňům Celsia.

ČTĚTE TAKÉ: Tornádo se prohnalo Ústeckem. Vzalo kameny i trampolíny, nebyl to hezký pocit, líčí svědci

Podobně bude v Česku i v pondělí. Zpočátku bude polojasno s ojedinělými mlhami, později se obloha změní v oblačnou. Místy se přes den mohou objevit přeháňky a bouřky, a to zejména na Moravě. Nejvyšší denní teploty se mají pohybovat mezi 21 a 25 stupni Celsia.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii. V případě bouřek místo Radar, blesky rozklikněte kategorii Déšť, bouře a následně Bouře. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

Také v úterý bude obloha oblačná s ojedinělými přeháňkami. Od jihu se nebe postupně změní na zatažené a spolu s deštěm zasáhne většinu území. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 19 a 23 stupni Celsia, v severovýchodních Čechách má být přechodně až 26 stupňů.

V podobném duchu se ponese počasí po celý zbytek týdne. Obloha bude většinou oblačná, místy se objeví dešťové přeháňky, ojediněle se vyskytnou bouřky.

Kvůli bouřkám ČHMÚ vyhlásil výstrahu pro celé Česko. Platit začne v nedělních odpoledních hodinách a skončí o půlnoci.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Nevídaný jev v jižních Čechách: Šlo o prachového raráška nebo gustnado? dohadují se lidé

Tagy: