Soutěžící v Prostřeno! neumí ani ukrojit chleba. Soupeři myslí, že je špatný člověk

Aleš - Prostřeno! S29 (71)

Prostírat se bude od 20. května ve Zlínském kraji, kde budou muži v mírné převaze, alespoň tedy v té početní. Úkolem týdne bude tentokrát příprava slížků. U stolu se budou řešit rodinné problémy, nejasné počty dětí i vážná nemoc. Všech pět dílů si navíc můžete přehrát už v pondělí.

Tři muži, dvě ženy. Přesně taková bude sestava zlínského týdne. Jak se jim bude vařit, taktizovat a soupeřit? Emoce budou hýbat vším. Jak se hráčům povede a komu půjde nejvíc o výhru? U koho se odehraje nejlepší zábava, kdo vsadí na klasiku, kdo na exotiku? Celým týdnem zamíchá úkol týdne, kterým je tentokrát příprava šlíšků a jejich zakomponování do menu tak, aby úkol nikdo nepoznal. Kdo si do poslední chvíle bude myslet, že úkolem týdne je zcela jiná dobrota a kdo ho, pro jeho složitost, rovnou vzdá? Kdo ale nakonec odklopí pokličku, pod kterou se budou ukrývat peníze, je zatím ve hvězdách.

Pokud se vám Prostřeno! líbí, přidejte na Kinoboxu svoje hodnocení.

Soutěžící budou i v tomto týdnu bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může přinést deset tisíc. Ze stejné částky se pak může těšit i jeden z diváků, pokud bude štěstěna na jeho straně. Sledujte na online platformě prima+ každé pondělí všech pět dílů Prostřeno! celého týdne, a můžete je tak zhlédnout, kdykoli chcete. A to na prima+ v placených tarifech LIGHT a PREMIUM.

Pondělí: Invalidní důchodkyně Dagmar (42) se do soutěže dostala díky švagrové

Hosty přivítá v rodinném domě, kde žije s manželem a svými dětmi. Dagmar je momentálně doma, svěří se s tím, že musela bojovat s rakovinou, což jí otočilo život naruby. Dagmar se rozhodla vsadit na příjemné, čisté prostředí a domácí kuchyni, když svým hostům připraví plněné vejce s toustíkem a salátkem, zeleninovou polévku, cibulovou krkovici se šťouchaným bramborem a cupcaky jako sladkou tečku na konec. Cupcaky zaujmou zelenou barvou i chutí a Dagmar zase příjemným vystupováním. Nejvýraznější postavou u stolu bude bezesporu Aleš, kterého hostitelka poznala, protože ho viděla v jiné reality show, a neprezentoval se tam zrovna v dobrém světle. Hostitelka prohlásí, že působil jako špatný člověk. Co na její menu řeknou hosté a jak si tato parta sedne? Sledujte už v pondělí.

Úterý: Nezaměstnaný Aleš (33) bude vařit romantiku. Neboli první jídlo, které kdysi připravil své manželce

Aleš hosty nepozve k sobě domů, ale půjčí si byt na natáčení. S tím bude mít možnost se seznámit jen noc před svým vařením, a tak mu cizí kuchyně dá docela zabrat. Zapotí se i u otázek na tělo. Bude muset vysvětlovat nejen to, proč si půjčil byt, ale také kolik má dětí a to, co ukázal v jiné reality show. Aleš by se od toho rád oddělil a chtěl, aby ho hosté hodnotili jen za jídlo. A opravdu se snaží, když slibuje domácí chléb s pomazánkou, slepičí vývar s domácími nudlemi, svíčkovou na smetaně s domácím knedlíkem a šlehačkovou roládu. Jenomže všechno nebude domácí. Alešův slibovaný chléb je od sousedky. Navíc bochník neumí nakrájet. Soutěžící to velmi zarazí. Bude se také dlouho čekat. Strhnou mu za to body?

Středa: Dělník Petr (40) se přihlásil sám, protože Prostřeno! pravidelně sleduje

Pokud by vyhrál, tak by peníze dal do rodinného rozpočtu a na vzdělání dětí. Jako zábavu si pro své hosty připraví hádání vlajek. Má rád americký fotbal a jezdí na kole. Překvapí italskou kuchyní: bruschetta al pomodoro, žampionový krém zdobený hoblinami parmazánu, špikovaná vepřová panenka s pepřovou omáčkou, opékané brambory a panna cotta s jahodovo-malinovým přelivem. Petr už ví, že Katka nemá ráda houby, a tak myslí i na ni a připraví pro ni brokolicovou polévku. Jenomže Katce zrovna žampiony na rozdíl od ostatních hub zrovna moc nevadí, ocení tedy vůbec Petrovo snažení? Petr prozradí, jak se mu žije s maminkou a manželkou v jednom domě. Flegmatický Petr je tlumičem emocí mezi oběma ženami jeho života.

Čtvrtek: Policistka Kateřina (44) vystudovala obor zdravotní sestra

Ve čtvrtek předvede, co u plotny dovede, policistka Kateřina. Je motorkářka, dříve hrála aktivně ženskou kopanou, nyní už jen příležitostně. Katka je velká kutilka a hosty pozve do domu, ve kterém žije se svým synem. Katčino menu je plné chutí z různých kuchyní a hosté jsou zvědaví, jak bude ladit dohromady – jako předkrm čerstvá pomazánka z pečeného masa, chléb, dále poctivá domácí česnečka s krutony, vejcem a slaninkou, jako hlavní chod překvapivě krémová chicken tikka masala s naan plackami a na konec panna cotta dvakrát jinak. Katka si sice dělala velké plány, ale v kuchyni se jí vůbec nevedlo tak, jak chtěla. Nestíhala a smůla se jí lepila na paty. Hosté museli čekat a bylo i co kritizovat. Hlavní chod vzbudí spoustu emocí a dezert se zase bude srovnávat s tím středečním. Vařit se bude v chatce, do které se hostitelka přestěhovala před čtyřmi dny. To ostatní velmi překvapí, protože měla vaření o to náročnější. Během zábavy dojde ke zranění a Dagmar bude na místě ošetřena.

Pátek: Podnikatel Michael (42) bude pořádat pohádkový večer

Michael vede dle vlastních slov skvělý život. Do pořadu ho přihlásila manželka, peníze z výhry by použil na dovolenou s dětmi. Nejvíc ho baví výroba domácích uzenin, domácí zabíjačka a turistika. A své soupeře překvapí i tradičním menu, když připraví domácí játrovou paštiku, valašskou kyselicu, tažariny jako hlavní chod a rybízový koláč nakonec. Táta čtyř dětí ukáže, že se v kuchyni umí otáčet. Tvrdí, že z každého zvířete, které mu někdo donese, připraví klobásky. Hosté od něj budou odcházet dosyta najezení a pobaví je i svou zábavou – kvízem, při kterém budou hádat hudbu z pohádek a filmů. Aleš ostatní pobaví dotazem, jaký je rozdíl mezi červeným a černým rybízem. Jak nakonec zlínský týden dopadne? Kdo ho vyhraje a bude to výhra zasloužená?

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 6. 2024

Berani, kdybyste měli ve firmě na starosti personální oddělení, začali byste dnes kompletně měnit náborový proces. Zaměřili byste se spíše na lidský faktor než na diplomy a ocenění, kterými lidé mávají na důkaz svých schopností. Důvěra v lidi v kombinaci s důvěrou ve vlastní instinkty by se vám mohla vyplatit více, než si dokážete představit.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.