Poprvé rakovinu porazila, teď se zákeřná nemoc vrátila. Pro samoživitelku Helenu vznikla sbírka

Helena, dvojnásobná maminka a samoživitelka, je po návratu rakoviny již několik měsíců v pracovní neschopnosti.

Zdravotní sestra sama potřebuje pomoc

Dlouhé roky pomáhala jiným jako zdravotní sestra. Nyní čtyřicetiletá Helena potřebuje sama pomoc. Maminka dvou dětí onemocněla rakovinou. Po první úspěšné léčbě se vrátila do práce a začala znovu žít naplno. Jenže nemoc se nyní vrátila v ještě zákeřnější podobě. Samoživitelka pravidelně dojíždí do nemocnice, kde podstupuje léčbu. Heleninu rodinu může podpořit každý ve sbírce na platformě Donio.

Čtyřicetiletá samoživitelka Helena žije se svými dvěma dcerami. Kvůli léčbě rakoviny je znovu v pracovní neschopnosti a statečně se pere s osudem. „Teď podstupuji léčbu chemoterapií. Každé tři týdny ležím na Bulovce, protože nádor bohužel utlačil jednu z ledvin, takže mám jen jednu ledvinu,“ popsala paní Helena svůj stav pro CNN Prima NEWS.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Trojčátka tráví většinu času u doktorů, bráška čeká u babičky. Rodina shání peníze na auto

S patnáctiletou a devítiletou dcerou musí vyžít jen z nemocenské, která stěží stačí na nájem. S financemi rodině zatím pomáhají přátelé. Pomocnou ruku podávají mamince i dcery.

„Když mám horší den, tak jsem většinou unavená a bolí mě noha. Takže musím říct, že nebýt starší dcery, tak se nenajím. Protože když mi nepřinese jídlo, tak já se pro něj aktivně nezvednu,“ řekla Helena.

V současnosti jí pomáhají i lidé, kterým kdysi hodně pomohla. „Známe se šestnáct let a paní Helena nám dělala chůvu asi po dobu tří let,“ uvedla Martina Kopová. Když se dozvěděla o problémech, které paní Helena má, vrhla se na pomoc a založila sbírku na platformě Donio.

„Aby se Helena mohla soustředit hlavně na svoji léčbu a aby děti dostaly vše, co potřebují, aby nemusela řešit obavy o uživení rodiny,“ vysvětlila Kopová důvody.

„Primárně byla sbírka hlavně pro děti. Škola něco stojí, školní pobyty, kroužky, tábor. A já nevím, kdy se znovu dostanu do práce,“ uvedla paní Helena.

Martina Kopová si nyní přeje, aby se Helena co nejdříve uzdravila a její život a jejích dcer se mohl opět vrátit do starých kolejí. Podobné přání má kvůli dětem i maminka, jenže moc dobře ví, že to ještě potrvá.

„Když jsem se ptala, jak dlouho chemoterapie budou trvat, tak mi bylo řečeno, že dokud to organismus zvládne. V tuhle chvíli mám před sebou desátou,“ řekla Helena pro CNN Prima NEWS.

Rodině čtyřicetileté samoživitelky Heleny může pomoci libovolnou částkou kdokoliv prostřednictvím sbírky na platformě Donio.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Martínkem to nekončí. Rodina „stamilionového“ chlapce díky solidaritě Čechů pomáhá druhým

Tagy: