F2: Argentinská hymna v sobotu, francouzská v neděli

F2: Argentinská hymna v sobotu, francouzská v neděli

V sobotu rozhodl velký duel Colapinto-Aron o vítězi až v posledním kole. Také v neděli se o zlato bojovalo do posledního metru a prosadil se Isack Hadjar. Roman Staněk „doma“ v Itálii nebodoval.

Sobotní sprint: Colapinto versus Aron

Start do sprintu se pro mnoho týmových šéfů proměnil v horor. Staněk a Hadjar se střetli před druhou zatáčkou, Francouzův vůz se roztočil po trati, načež havarovali i Hauger, Durksen a Fittipladi.

Po úklidu dráhy se tedy znovu závodilo až od 6. kola a špičku držel Estonec Paul Aron před týmovým kolegou od Hitechu, Amaury Cordeelem, na kterého se ovšem tlačil Franco Colapinto (MP).

O kolo později byl Argentinec skutečně druhý a závod se vyvinul ve velký duel mezi ním a Aronem. Zábavný sprint vrcholil v posledním 25. kole, kdy Colapinto využil Aronovy chybičky a v šikaně Tamburello převzal první místo. Třetí dojel Zane Maloney, který o tuto pozici podobně dlouho bojoval s Cordeelem. Oliver Bearman skončil pátý před nedělním polemanem Bortoletem, Staňkův týmový kolega Verschoor dojel Tridentu pro hrst bodíků za 7. místo.

Výsledek sobotního sprintu F2 v Imole:

  1. Franco Colapinto, MP
  2. Paul Aron, Hitech
  3. Zane Maloney, Rodin
  4. Amaury Cordeel, Hitech
  5. Oliver Bearman, Prema
  6. Gabriel Bortoleto, Invicta
  7. Richard Verschoor, Trident
  8. Kush Maini, Invicta

Neděle: Hadjar odolal Bortoletovi

Poleman Gabriel Bortoleto předvedl slabý start a již po několika stech metrech se před něj dostali Bearman, Hadjar a Dürksen. Staněk se z 1. kola vrátil za Antonellim a Maloneyem na dobré 7. pozici.

Většina pole začala závod na měkké směsi pneumatik a ještě před 10. kolem se přezouvalo. Tato fáze se stala osudnou Bearmanovi, kterému v boxech dvakrát odumřel motor a s ním i naděje na špičkové umístění. Pořadí poté znělo Hadjar, Bortoleto, Dürksen, Antonelli, Colapinto, Aron a Staněk. V průběhu dalších kol měl moravský pilot Tridentu plné ruce práce, udržet za sebou rychlého Maloneye, ke kterému se po čase přidali Crawford s Verschoorem a Haugerem. Staňkova obranná bitva lecčím připomínala Melbournský sprint –  tentokrát ovšem neskončila vítězstvím. 10 kol před koncem prorazil Romanovu defenzívu Crawford, ostatní následovali. Staněk dojel s naprosto vyždímaným vozem jen 18.

Na špičce mezitím dotáhl Bortoleto Hadjara, předjet ale brazilský junior McLarenu francouzského juniora Red Bullu nedokázal.  Pro senzační třetí místo dojel nové stáji PHM Joshua Dürksen z Paraguaye – tedy pro výsledek, o kterém se bývalému majiteli této organizace, Antonínu Charouzovi už asi ani nesnilo…

Dobré body si připsali také bledý Antonelli, Aron a Crawford. Verschoor zachraňoval čest Tridentu 10. pozicí.

Výsledek nedělního závodu F2 v Imole:

  1. Isack Hadjar, Campos
  2. Gabriel Bortoleto, Invicta
  3. Joshua Dürksen, PHM
  4. Kimi Antonelli, Prema
  5. Franco Colapinto, MP
  6. Paul Aron, Hitech
  7. Jak Crawford, DAMS
  8. Juan Manuel Correa, DAMS
  9. Victor Martins, ART
  10. Richard Verschoor, Trident

Zdroje článku:

Redakce SvětFormule.cz (Roman Klemm)
Sdílejte na:
Zavřít