Kvíz pro pobavení chytrých

Hádanky, hlavolamy a kvízy jsou víc než zábavnou kratochvílí. Jsou způsobem, jak zbystřit své smysly a naučit se lépe a rychleji přemýšlet. Pravidelným řešením hádanek a kvízů zlepšujete kognitivní schopnosti, učíte se vnímat všechny potřebné detaily a soustředit naplno svou koncentraci na dané téma. 

Pokud s námi nesouhlasíte, pak si zkuste náš kvíz pro pobavení chytrých. A o co, že se vlastně jedná? Na zdánlivě obyčejném obrázku vidíme učitelku, která právě kárá jednoho ze svých žáků. 

Ten asi něco provedl a je potřeba, aby mu jeho učitelka dala jasně najevo, že tudy cesta nevede. Učitelka ve světle modré košili s drdolem na hlavě má výstražně zvednutý ukazováček. Asi se vážně zlobí. 

Žák se zalomenými rukami stojí přímo před ní a má svěšenou hlavu. Zjevně si je toho, co provedl, plně vědomý. Jedná se o chlapce se světle hnědými vlasy, který má na sobě školní uniformu. 

Někde na obrázku je schovaná výzva, která čeká na vaše odhalení. Je potřeba, abyste byli obzvláště pozorní a nevynechali žádný důležitý detail. 

Kde je chyba?

Náš a jemu podobné kvízy si kromě bezbřehé pozornosti žádají logické přemýšlení. Chyba se může skrývat skutečně kdekoliv. Vaším úkolem je tuto chybu odhalit a sdělit nám, kde přesně se nachází. 

Pokud najdete chybu, jste géniové:

Zdroj: Youtube

Bude zapotředí naprosté soustředěnosti a samozřejmě nesmíte vynechat jedinou maličkost, která by vás mohla nasměrovat k cíli. Je nutné projít obrázek kousek po kousku. 

Pokud jste rozhodnutí si náš kvíz pro pobavení chytrých vyzkoušet, pak na nic nečekejte a pusťte se do toho. Připravte si všechny své smysly. Jen tak máte šanci náš kvíz pokořit. 

Indície mohou být ukryté naprosto všude. Náš kvíz navíc ztěžuje fakt, že na jeho vyřešení máte omezený čas. Přesněji řečeno od nás dostanete pouhých 5 vteřin. Víc ani ťuk. To není mnoho, že? Přesto, pokud budete opravdu pozorní, chybu odhalíte. 

V okamžiku, kdy se časovač vašich hodinek zastaví, zastavte se spolu s ním. Pokud jste chybu na obrázku učitelky kárající žáka našli, pak vám patří veliká gratulace. Právě jste se zařadili mezi vysoce inteligentní jedince, kteří jsou pro podobné výzvy doslova zrození. 

V případě, že stále nevíte, kde chyba je, nezoufejte. My vám ji ukážeme. Chyba na obrázku učitelky kárající žáka spočívá v tom, že panty na dveřích jsou umístěné na špatné straně. Už to vidíte? 

Zdroje: www.jagranjosh.com, www.timesnownews.com, themindsjournal.com