Král Kamenné srdce. Pohádka o odvaze, pokoře a lásce z pera básníka a dramatika Karla Šiktance

19. květen 2024

Čtyři žebráky vyhnal král od zámeckých bran. Od té doby ho stíhá jen a jen neštěstí. Jeho dcera princezna Lucie začala chřadnout. Jako by ji uhranuli. Královo srdce se zatvrdilo a nařídil, aby se o princeznu staraly všechny mladé panny z okolí. Ani na krok se teď nesmí hnout ze zámku a podívat se domů za svými milými. I Ondřejova Barborka musela jít dělat princezně společnost. A zoufalý Ondřej se rozhodl, že to tak nenechá.

Účinkují: Věra Hučínová, Jaroslav Konečný, Vlastimil Zavřel, Pavel Soukup, Antonín Hardt, Josef Patočka, Růžena Preisslerová, Mirko Musil, Ladislav Kazda, Miloš Rozhoň,Martin Zahálka, Ladislav Brothánek, Luděk Nešleha, Viktor Fatka, Ladislav Mrkvička, Otakar Brousek, ml., Radoslav Brzobohatý, Sylva Sequensová, Stanislav Oubram
Napsal: Karel Šiktanc
Dramaturgie: Eva Košlerová
Režie: Karel Weinlich
Natočeno: v roce 1992

Jenže vyléčit nemocnou princeznu není jen tak! To ví nejen každý pořádný princ, ale i chlapec z chalupy. Naštěstí má Ondřej dobré srdce, a tak mu při plnění princezniných úkolů pomůžou vládcové čtyř světových stran Sever, Jih, Západ a Východ a také maličký slavičí král. Král Kamenné srdce by se Ondrovi jistě odvděčil královským žezlem, ale Ondrovo přání je jasné: chce za ženu jedině svou Barborku a kralovat bude leda tak mezi loukami a lesem.

Další hry, četby a pohádky poslouchejte živě na Dvojce a po odvysílání ještě po dobu čtyř týdnů online – na webu dvojka.rozhlas.cz nebo v aplikaci mujRozhlas. Rozhlasové hry i audioknihy jsou k poslechu zdarma, není možné je stáhnout. Některé tituly najdete v prodeji na CD nebo ke stažení v mp3 na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související