Sebeláska není sobectví, ale nutnost

19.05.2024 | Vztahy

Pěstování sebelásky vede ke šťastnějšímu, zdravějšímu a plnohodnotnějšímu životu. Zasaďte si její semínko ještě dnes. Uvidíte, že úplně rozkvetete!

Když se podíváte do zrcadla, jaký ze sebe máte pocit? Cítíte se pohodlně, nebo se vaše pozornost automaticky zaměří na všechny možné chyby a nedokonalosti? Přílišná kritika ukazuje na nedostatek sebelásky, což může ovlivnit sebevědomí, partnerské vztahy, pracovní výkonnost i dosažení stanovených životních cílů. Mějte se tedy rádi, není to sobectví, ale nutnost!

Tohle jsem já!

„Milovat sám sebe znamená být v harmonii se svou jedinečností. Dává nám to sílu, díky které si věříme natolik, že odvážně vkročíme i do těch nejvíce nepříznivých situací,“ popisuje australská psycholožka a životní koučka Debbie Hogg. Proč v sobě tuhle skrytou sílu někdy nemůžeme najít? Mohou za to minulé špatné zážitky a zkušenosti. „Všechny ty nepovedené lásky, profesní neúspěchy i rodinná dramata zanechávají na duši šrámy, a snižují tak naše vnímání vlastní hodnoty,“ upozorňuje jmenovaná poradkyně.

Varovné signály, které se nepletou

„Pokud přecházíte od jednoho toxického svazku ke druhému a odkládáte důležitá rozhodnutí, protože si připadáte slabí na dělání změn, vaše sebeláska není v pořádku. Možná také nejste schopní přijímat komplimenty a nezajímáte se o své zdraví. To všechno pramení z toho, že se zkrátka nemáte rádi,“ podotýká koučka Debbie Hogg. Chcete to změnit? Můžete, první výkop se dá učinit okamžitě.

Cvičení dělá mistra

Každý den posvícení samozřejmě není a chyby děláme všichni. Vy se v nich ale přestaňte babrat a připomínejte si raději to, co jste dosud dokázali. Obklopte se také pozitivními lidmi a věnujte čas svým zájmům, potřebám a činnostem, které vám vykouzlí úsměv na tváři. Od věci není ani častá vizualizace vysněných životních milníků. Pomůže vám to v ujasnění, čeho ještě plánujete dosáhnout. Za žádnou cenu by vaší prioritou neměla být snaha potěšit ostatní, myslete hlavně na sebe, radí Debbie Hogg.

Zdroj: www.houseofwellness.com.au/wellbeing/mental-wellness/self-love-masterclass






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

11 Příspěvků
Poslední příspěvek 8:37
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat