Foto: Žádný Špeky, autor: Lukáš Erlebach

Kdo by neměl rád burgery. Já je sice mám rád, ale nechci za ně dávat tak obrovské sumy peněz. Můj nejoblíbenější je cheeseburger, který se běžně připravuje jen s plátkem nekvalitního sýra. Já chci ale triple cheesburger a pořádnou dávku sýra. Nezbývá proto, než si ho udělat sám.

Výběr mletého masa

Kvalita mletého masa je základem každého dobrého cheeseburgeru. Nejlepší je použít hovězí maso s vyváženým poměrem tuku a libového masa. Tuk je klíčový pro dosažení šťavnatosti a chuti. Doporučuje se poměr 80/20, což znamená 80% libového masa a 20% tuku. Tento poměr zajišťuje, že burger zůstane šťavnatý a chuťově bohatý i po grilování.

Triple Cheeseburger: vrchol cheeseburgeru

Pro opravdové gurmány a milovníky sýra je tu Triple Cheese Burger, kombinace tří druhů sýra: cheddaru, nivy a eidamu. Každý z těchto sýrů přináší do burgeru jedinečnou chuť a texturu.

     

      • Cheddar: Tento sýr je známý svou bohatou, plnou chutí a jemně krémovou konzistencí. Po rozpuštění na horkém burgeru vytváří neodolatelnou, táhnoucí se vrstvu.

      • Niva: Modrý sýr s výraznou, pikantní chutí, která přidává burgeru sofistikovaný nádech. Niva přináší intenzivní a komplexní chuťové tóny, které skvěle kontrastují s hovězím masem.

    • Eidam: Mírnější sýr s jemnou chutí a pružnou konzistencí. Eidam dodává cheeseburgeru krémovost a vyvažuje silné chutě cheddaru a nivy

    Příprava triple cheeseburgeru

    Příprava Triple Cheeseburgeru není složitá, ale vyžaduje pečlivost a kvalitní suroviny. Postup je následující:

    1. Příprava masa: Vytvořte burger z mletého hovězího masa s poměrem 80/20. Ochutnejte solí a pepřem dle chuti. Navíc přidejte nasekaný rozmarýn a nastrouhaný eidam
    2. Grilování: Grilujte burgery na střední teplotě, dokud nedosáhnou požadovaného stupně propečení. Doporučuje se středně propečený stav, aby bylo maso šťavnaté a chutné.
    3. Sýrová vrstva: Když jsou burgery téměř hotové, přidejte na každý plátek cheddaru, nivy a eidamu. Nechte sýry roztavit do krémové vrstvy.
    4. Servírování: Položte hotový burger na spodní polovinu housky, přidejte oblíbené přílohy jako je salát, rajčata, nakládané okurky a cibuli. Zakryjte horní polovinou housky a ihned podávejte.

    Závěr

    Triple Cheeseburger je skvělým způsobem, jak povýšit klasický cheeseburger na novou úroveň. Kombinace cheddaru, nivy a eidamu vytváří harmonii chutí, která uspokojí i ty nejnáročnější gurmány. Nezapomeňte, že základem úspěchu je kvalitní mleté maso. Připravte si svůj vlastní Triple Cheeseburger a užijte si ten nejlepší cheeseburger, jaký jste kdy ochutnali!

    Zdroj: Žádný Špeky

    Cheesbureger

    Počet porcí

    2

    porce
    Doba přípravy

    15

    minut
    Kalorie

    248

    kcal

    Suroviny

    • 0,3 kg mletého hovězího masa

    • cheddar

    • Niva

    • rozmarýn

    • eidam

    • houska

    • BBQ omáčka

    • tatarka

    • baby špenát

    • červená cibule

    • nakládaná okurka

    Postup

    • Housku rozřízneme a namažeme vnitřní stranu trochu máslem. Dáme ji namazanou stranou na grill, který se rozpaluje. 

    • Mezitím si smícháme mleté maso, rozmarýn a zhruba 100 g nastrouhaného eidamu. Dosolíme a dopepříme.

    • Vytvoříme si placky, které dáme na grill místo housek. 

    • Jednu stranu housky natřeme tatarskou omáčkou a druhou stranu BBQ omáčekou. 

    • Dále přidáme pár koleček nakládané okurky, půl kolečka červené cibule a pár lístků baby špenátu. 

    • Když je maso opečené do zlatova z obou stran, tak tam přidáme nastrouhaný cheddar a trochu nivy. Přiklopíme a necháme jen ze shora roztát. 

    • Když je sýr rozteklý, tak ho přidáme na burger a máme hotovo.