Lékaři se s podobným případem početí nikdy nesetkali. Ultrazvuk spustil v nemocnici rudý alarm

Fotografie: Depositphotos

Případ Mercedes a Jonathana Sandhuových je opravdu mimořádný. Tento texaský pár přivítal 1. května na svět své potomky – jejich čtyřčata jsou ale opravdovou raritou.

Mercedes a Jonathan žili poklidným a spokojeným životem spolu se svými dvěma syny. Když byly staršímu ze synů tři roky, zjistili, že Mercedes je opět těhotná. Samotné těhotenství pro ni bylo nečekané a jednalo se o překvapení, mnohem větší šok ji ale čekal na ultrazvuku. Zde se dozvěděla, že zanedlouho na svět nepřivede pouze jednu dceru, uvádí deník People.

Pravděpodobnost jedna ku patnácti milionům se vyplnila

Existuje přibližně 72 zdokumentovaných případů spontánních identických čtyřčat, dcery Mercedes a Jonathana se k nim řadí. Spontánní v tomto případě znamená, že k početí došlo bez asistované reprodukční techniky. Hannah Grace, Lucy Marie, Rebecca Claire a Petra Anne se narodily císařským řezem ve 29. týdnu.

DNA testy potvrdily, že sestry Sandhuovy jsou identické, ale Jonathan deníku Today uvedl, že rodina čeká na konečné vyšetření placenty pro úplnou jistotu. Mercedes byla překvapena, když během ultrazvuku v sedmém týdnu těhotenství uviděla na obrazovce čtyři plody. Ihned volala Jonathanovi, aby mu tuto neuvěřitelnou novinku oznámila.

Ultrazvuk

Manželé natočili ultrazvuk svého miminka na video. Tohle jim nedokázali vysvětlit ani lékaři

Dokud to neviděl, nevěřil

Jonathan si nejdříve myslel, že si z něj Mercedes dělá legraci, pak mu ale žena předala lékaře a ten vše potvrdil. Mercedes pro deník Today vzpomíná na to, že i když to pro ni byl zpočátku velký šok, snažila se nezabývat se negativními možnostmi, aby si udržela pozitivní myšlení. Kvůli vícečetnému těhotenství totiž ženě hrozilo mnoho komplikací. Na začátku května se ale na sociální síti Facebook objevily fotografie čtyř identických malých slečen.

Dívky jsou stále v intenzivní péči v nemocnici, kde dýchají pomocí přístrojů a jsou krmeny sondou. Lékaři jsou optimisté, předpokládají, že dívky budou doma do července, a jejich pokroky můžete sledovat na zmíněné sociální síti. O dalším páru, který čekal vzácná jednovaječná trojčata, jsme čtenáře deníku SvětKreativity informovali již dříve.

Veškerý volný čas trávila s prsty na klávesnici. Psaní článků se časem stalo jejím největším koníčkem. Neustále ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*