Český obchodní řetězec stáhnul závadnou potravinu oblíbené značky. Pokud ji máte doma, nekonzumujte ji

Fotografie: horslips5 / Creative Commons / Attribution 2.0

Během nákupu základních potravin bychom si měli dát pozor. Oblíbený český řetězec totiž ze svých pultů stahuje potravinu označenou za nebezpečnou.

Jak upozornil web CNNPrimaNews, řetězec Billa stahuje basmati rýži značky Lagris z prodeje kvůli podezření na překročení povolených hladin pesticidů. Tato zpráva byla zveřejněna i na oficiálních webových stránkách řetězce, kde bylo uvedeno, že se jedná o preventivní opatření. Jedná se ale o specifickou šarži tohoto výrobku a řetězec vyzval zákazníky k obezřetnosti.

Doporučení pro zákazníky, kteří produkt zakoupili

Na stránkách Billa se nedávno objevilo prohlášení, které varuje zákazníky před nákupem potraviny nebezpečné pro zdraví. Z preventivních důvodů byla z prodeje stažena basmati rýže značky Lagris, a to s daty minimální trvanlovosti/šarže: 29. 10. 2026, šarže: 3010231; 01. 10. 2026, šarže: 210231.

Tento krok byl učiněn v reakci na podezření, že produkt od společnosti Podravka-Lagris a.s. překračuje maximální povolené množství reziduí pesticidů. Řetězec Billa zdůraznil, že při stahování výrobku z prodeje a následných opatřeních úzce spolupracuje se Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí.

Inspekce našla v rybě z českého Tesca parazitické červy. Mnoho lidí ji má stále v mrazáku

Pečlivě zkontrolujte rýži, není vhodná ke konzumaci

Zákazníkům, kteří si zakoupili dotčené balení rýže, Billa doporučuje, aby výrobek nekonzumovali a vrátili jej do kterékoliv prodejny řetězce, a to i bez pokladního dokladu. Tento postup má zajistit bezpečnost zákazníků a zamezit jakémukoliv riziku spojenému s konzumací potenciálně kontaminovaného výrobku.

Rýže
Fotografie: Pexels

Řetězec rovněž uvedl, že budou zákazníkům poskytnuty veškeré potřebné informace a podpora při vrácení produktu. Důrazně apeluje na všechny, kteří si zmíněnou rýži zakoupili, aby tento pokyn následovali a přispěli tak k ochraně veřejného zdraví. Mezi další závadné potraviny, o kterých jsme čtenáře deníku SvětKreativity informovali, se řadí například párky, které obsahovaly nebezpečnou bakterii.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*