Skupina 40 lidí spojila síly, aby zachránila 2 koně na pokraji vyčerpání. Zvířata poděkovala dojemnou reakcí

Fotografie: Depositphotos

V Nové Anglii došlo k náročné záchranné akci, kdy se dva koně zatoulali hluboko do lesa a uvízli v bažinaté oblasti. Akce se zúčastnilo asi 40 lidí a trvala dlouhých 7 hodin.

Je skvělé vědět, že na světě žijí lidé, kterým život zvířat není lhostejný. Důkazem toho je úžasná záchrana 2 koní, kteří uvízli v bahně. Desítky lidí několik hodin pracovaly na jejich záchraně. I když všem postupně docházely síly, včetně zvířat, nikdo to nechtěl vzdát. Naštěstí byla záchranná mise úspěšná.

40 lidí pracovalo na záchraně koní

Skupina lidí čítající něco kolem 40 jedinců intenzivně pracovala na záchraně 2 koní, kteří se zatoulali do lesů do bažinaté oblasti, odkud se sami nedokázali dostat ven, jak uvádí server MassLive. Událost se stala na farmě v Lebanonu, státě Connecticut v Nové Anglii. Podle sboru dobrovolných hasičů se zvířata ztratila a uvízla v bahně, kde by je bez cizí pomoci jistě čekala jen smrt.

Bylo použito, co se dalo – lana, dřevo, pily, překližky, záchranné vybavení, veterinární potřeby i jídlo a voda, které byly průběžně zvířatům podávány během celé záchranné akce. Vše bylo také pečlivě zaznamenáno na fotografie. „Cílem bylo vytáhnout koně z bahna, které záchranářům dosahovala až po pás,“ uvedl jeden z hasičů.

Koňská hlava

Opuštěný kůň byl nalezen v žalostném stavu. Od smrti ho dělilo pár dnů

Záchranná mise byla úspěšná

Celá záchrana zabrala dlouhých 7 hodin. Nejdříve bylo zapotřebí vyprostit prvního koně, jenž byl značně více zabořen do bahna. Navíc s každým pohybem ve snaze dostat se ven klesala zvířata níže a níže. Jakmile byl však první kůň umístěn na saně, trvalo asi 30 minut, než se dostal na pevnou zem, jak o tom informoval web NYPost. Další půl hodinu zabralo, než byl i druhý kůň v bezpečí.

At approximately 2pm today a call was made to the LVFD reporting 2 horses stuck in the mud well behind the farm. …

Zveřejnil(a) Lebanon Volunteer Fire Department Inc. dne Sobota 11. května 2024

Celých 5 hodin trvalo, než si hasiči vůbec vytvořili cestu ke koním pomocí nařezaných kusů dřevěných klád. Další 2 hodiny samotné vyproštění zvířat. Přestože situace byla pro koně velice náročná, oba dokázali bez problémů vstát a brzy začali žvýkat čerstvé seno. Na SvětěKreativity rádi píšeme o příbězích se šťastným koncem, kdy se dobrým lidem podaří zachránit zoufalé zvíře z nesnází. Taková byla i úžasná záchrana štěněte uvízlého pod kameny.

Veškerý volný čas trávila s prsty na klávesnici. Psaní článků se časem stalo jejím největším koníčkem. Neustále ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*