Při roznášce pošty ho zaujalo zvláštní chování dítěte, které ostatní ignorovali. Zachránil jeho matku

Fotografie: Michal Maňas / Creative Commons / Attribution 4.0

I v dnešní době hrají poštovní doručovatelé zásadní roli ve společnosti, neboť zajišťují doručení dopisů, balíků. A někdy mohou také zachraňovat životy.

I když práce pošťáka může být časově náročná, ne všechny dny jsou plné vzrušení; někdy se objeví rutinní dny, zatímco jindy mohou nastat neočekávané situace. Stephen, který pracoval jako pošťák 32 let v New Jersey, si během let vypěstoval dobré povědomí o svém okolí. Je tedy jasné, že dokázal ihned postřehnout, že něco není v pořádku.

Situace, které musel čelit, mu přišla od začátku nezvyklá

Během své kariéry se mu nic dramatického nestalo, tedy až do dne, kdy si všiml něčeho neobvyklého. Při svém běžné roznášce si všiml dvouletého dítěte, které bylo samo před domem. Podle webu OnlineNytt si rychle uvědomil, že to není úplně standardní situace. Stephen nejprve promluvil s dítětem a zeptal se ho, kde je jeho matka, ale od malého chlapce se jen dozvěděl, že je vevnitř.

Ačkoli to nebylo poprvé, co viděl chlapce venku, poprvé se venku pohyboval sám. Bez váhání tedy vstoupil do domu, aby zjistil, co se děje. Byl šokován, když našel matku dítěte bezvládně ležící na zemi. Nejen své pocity, ale i to, co se rozhodl v takto nenadálé situaci dělat, následně popsal do reportáže, která byla zveřejněna na síti YouTube.

Po smrti manželky našel dopis, který mu vehnal slzy do očí. Toto tajemství před ním 60 let skrývala

Pokusil se ženě pomoci sám, nebyl ale úspěšný

Stephen se pokusil matku oživit, ale neúspěšně, a tak ihned zavolal na tísňovou linku 112. Záchranáři dorazili velmi rychle a poskytli nezbytnou první pomoc. Díky jeho rychlému jednání bylo možné matku úspěšně oživit, a situace tak skončila šťastně. Matka byla pošťákovi nesmírně vděčná, že zareagoval tak rychle, a tím pravděpodobně zachránil její život.

Stephen se stal pro okolí poslem dobrých zpráv a žena mu je vděčná za záchranu života a děkuje mu pokaždé, když ho vidí. Za svůj hrdinský čin byl Stephen oceněn od Poštovní služby Spojených států speciálním oceněním „The Life Saving Award“. Nejedná se o jedinou nezvyklou záchranu, o které jsme čtenáře deníku SvětKreativity informovali. V nedávném článku jsme přiblížili, jak teprve 13letá slečna zachránila maminku během řízení.

Veškerý volný čas trávila s prsty na klávesnici. Psaní článků se časem stalo jejím největším koníčkem. Neustále ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*