Sleduj nás

Usyk všem ukázal, jaké břečky se dnes v těžké váze nachází. To se se starou generací nedá srovnat, řekla legenda

Usyk všem ukázal, jaké břečky se dnes v těžké váze nachází. To se se starou generací nedá srovnat, řekla legendaFOTO: TOP RANK

Oleksandr Usyk není regulérní těžká váha, a přesto si do ní v klidu napochodoval a levou zadní přemohl dva nejlepší boxery, kteří se tam nacházeli. A určitě by neměl problém ani s dalšími.

Tato skutečnost tak trochu vrhá špatné světlo na všechny boxery těžké váhy, kteří se mezi sebou dlouhé roky překřikovali, kdo že je tím absolutně nejlepším. Mezi léty 2017-2019 to byl Anthony Joshua, následně žezlo převzal Tyson Fury, jemuž do debaty vstupoval ještě Deontay Wilder. Dva z nich ovšem Oleksandr Usyk porazil a i toho třetího by nejspíše zdolal. Dále však už není koho vyzdvihnout, protože tu žádná další jména nejsou. Maximálně černí koni jako Filip Hrgovič či Andy Ruiz, kteří své jméno musí ještě obhájit.

S ohledem na výše uvedená fakta se není čemu divit, že se po výhře Usyka nad Furym spousta lidí bouří. A někteří z těchto lidí nejsou vůbec neznámí. Jedním z nich je například bývalý král polotěžké či těžké váhy Michael Spinks. I on by se svou kariérou prokousal bez porážky, než ho v roce 1988 na KO v prvním kole sundal Mike Tyson. Dodnes si však box vychutnává jako divák a vesměs se nestačí divit, kam se ten sport vyvinul a co dnešní boxeři předvádějí.



DOPORUČUJEME: Volná sázenka 500 kč na dnešní UFC 302: Machačev vs. Poirier ZDE

„Víte, dříve jsem se bavil nad tím, když se tu Joshua, Wilder a Fury překřikovali, kdo z nich je nejlepší, aspoň to byla zajímavá show, i když mi vždy bylo jasné, že by žádný z těch kluků proti naší generaci neobstál. Neříkám, že by nás nikdy neporazili, jen říkám, že by nebyli šampiony a nedominovali,“ uvedl Spinks během sobotní noci pro plátek Saudi Gazzeta.  

„Mrzí mě, když vidím, kam se box za ta léta posunul. Lidi to už tak nebaví a malé děti kvůli nedostatku kvalitních zápasů nemají touhu trénovat. V tomto ohledu souhlasím s Turkim Alalshikhem, protože právě on financuje ty velké zápasy a dodává boxu zase nějaký nádech. Bohužel se tím ale jen ukázalo, jak je dnešní těžká váha slabá,“ poznamenával.


„V nižších hmotnostních kategoriích jsou kvalitní boxeři, kterým se nedostává tolik pozornosti, kolik si zaslouží. A v té nejvyšší kategorii, která bývá nejsledovanější, máme pár lidí, kterým se naopak dostává více pozornosti, ačkoliv ji zase nenaplňují kvalitou. A to není nic proti Furymu nebo tak, jen nám prostě kluk z křížové váhy (Oleksandr Usyk) všem ukázal, že ty těžké váhy dneska nejsou tak kvalitní, jak by být měly. Ukázal nám, že technika předčí sílu, což je v pořádku, ale není to v pořádku, když máte o dvacet kilo více a pět let jste považováni za nejlepší těžkou váhu světa. To jen prostě dokazuje, jak nízká kvalita v dnešní těžké váze je…,“ dodal.


Další články