Hvězdy si dávají záležet na tom, co vynesou na rudý chodník, francouzská riviéra je však mnohdy svědkem šílených kreací, protože festival v Cannes je jedním z nejsledovanějších. Tudíž, kdo na sebe upozorní, ten nejspíš doufá, že se posune v řebříčku popularity výše. Tak se podíváme, kdo by se mohl dotknout hvězd a kdo se naopak propadne do módního i společenského pekla. Než se však pustíme do rób, mrkněme na roztomilý bizárek. Jak na Oscarech, tak i na červeném koberci v Cannes je jednou z nejfotografovannějších celebrit pes Messi z Anatomie pádu.

Zdroj: Youtube

Kiddy Smile. Moc k smíchu to není

Francouzský DJ Pierre-Édouard Hanffou, který si říká Kiddy Smile, moc nepobavil. Ani bychom mu nevyčítali extravagantní model, jenže on bohužel sáhl po něčem, co je vlastně trochu trendem, ačkoli to slušivé moc není. Však si vybavte, kolik kostýmů s brky na koncích rukávů a nohavic jste už viděli. Kiddy dotáhl model do bizarnosti v pánské verzi s růžovými peříčky. A kdyby někdo nevěděl, že je star, zvolil plátno s hvězdami, látka se navíc i trochu třpytí jako disco koule v klubech, kde DJ´s mají druhý domov. Zpod nohavic navíc ještě vykukují boty s leskem měnivého chromu. Trochu připomínají mouchy, které sedají na nevábně vonící objekty…

Elena Lenina jako naducaný melír

Francouzská herečka ruského původu Elena Lenina promísila módní vlivy obou zemí. Na hlavu si nechala vyčesat opulentní věž buclatých tvarů, kdy by jí nemohla konkurovat nejen kdejaká carevna, ale i chrám s typickými kopulemi. Šaty pak mají zajímavé sklady. Když se zamyslíme nad tím, co to připomíná, lesk kovu napoví, že alobalové plátky, které nám kadeřnice vrství na hlavě při melíru. Nebo rotační pořadač. Schválně jsme hledali, jestli jsou šaty takové i zezadu a ano, jsou. Takže na posezení to asi moc není. Nemůžeme se úplně sklonit obdivem k outfitu, který postavě nelichotí, ale lze smeknout před výdrží herečky, jelikož vystřídala složité módní kreace během dvou dnů. Druhý model se nese ve florálním tónu. Inspirace květinami herečku sice trochu pohltila jako masožravka, ale v případě extravagance je to vlastně jedno.  

Šaty s osobním difuzérem 

Bílá róba, kterou oblékla Sanaa El Mahalli, je sama o sobě simply a nevyvolala by pozornost. Ovšem, co se to influencerce usadilo na rameni? Na první dobrou nás napadne čistička vzduchu nebo difuzér pro voňavější prostředí.  Kdo je ve fantaziích odvážnější, mohlo by mu to evokovat i prkénko na toaletu. I touha šokovat by však měla mít nějaká pravidla. Toto je prvek navíc, taková neslaná, nemastná extravagance.

Vznešenosti dává Lady Victoria Hervey na frak

Britská aristokratka Lady Victoria Hervey na sebe upoutá pozornost vždy. Ráda odhaluje velmi štíhlé tělo, ovšem i přes její super linii jí šaty nesedí. Často na ní jakoby visí. Zde se krásně naplňuje, že za peníze si nekoupíte vše a ne vše sluší subtilnímu tělu. Kde začít? Transparentní základ (ne)zdobí hrubé švy. Rýsující se spodní prádlo také ruší celkový dojem. Vzájemně se tříští i dezén skoro hladké sukně a propracovaného korzetu. Pár visících lupínků na šatech působí, jako by návrhář neměl moc těchto aplikací, tak je zkrátka využil na zakrytí toho nejchoulostivějšího. Tělo se dá odhalit i s estetickým citem. A že dress code modré krve má přísnější pravidla, to je věcí další.

Jako když se roztrhla peřina

Kdo sledujete náš report z Cannes, neunikla vám první ochutnávka rób z červeného koberce. Právě v ní jsme měli příklad peříčkových šatů, které oblékla Romee Strijd, a jež se povedly. U influencerky Fariny to je ale trochu jako po výbuchu v kurníku. Moc peří bez ladu a skladu. Navíc základ, tedy střih šatů, není v podstatě žádný, tvar nikde, takže Farina nabývá na objemu. I když není tak subtilní jako Romee, stejně jí to hyzdí postavu. Nežádoucí asymetrii dodává i to, že body zdůrazňuje linie od prsou ke klínu, nožky nositelky ale až moc prosvítají skrze sukni.  

Tohle Miss World nezvládla

Aishwarya Rai je hvězdou bollywoodských (kinematografie v Bombaji), kollywoodských (kinematografie Tamilnádu) filmů, objevila se i ve snímcích Hollywoodu. Také je bývalá Miss World, titul získala před 30 lety. Indický původ jí předurčuje k nošení zdobných rób. Sárí by nám bylo sympatické, zde však kombinovala, až překombinovala. Střihy, objemem, aplikacemi i barvami. Kombinace black and white nemusí být špatná, může nám evokovat éru módy první třetiny minulého století. Jenže zde se na konzervativní kombinaci vrství právě toho mnoho navíc.

Jednak střih šatů je různě nabíraný, takže herečce se smyslnou postavou a krásným obličejem přidává kila. Nepomáhá ani balonové, bílé bolerko, nešťastná je délka rukávů, která končí nad loktem a vytváří dojem buclaté ručky. Ony by nepomohly ani vypracované bicepsy, tato variace by slušela jen velmi hubené ruce. Složitost šatů podporují i jakési našité květy na šatech. Zlaté aplikace jsou také overkill. Samotná vlečka s jezírkem zlatých květů by byla skvostná, jenže když se podíváme na jakési zubce na druhé straně šatů, tedy v dekoltu, je toho moc. 

Kdo podle vás oblékl největší módní halucinaci?

Kiddy Smile 20 %
Elena Lenina 24 %
Sanaa El Mahalli 12 %
Lady Victoria Hervey 20 %
Farina Opuka 12 %
Aishwarya Rai 12 %
Hlasovalo: 25

Zdroj: iGlanc.cz, NDTV, Tatler Asia, Times Now

Související články