Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pondělí 3. června 2024

Svátek slaví Tamara, zítra Dalibor

Počasí na týden: Bude až 25 stupňů, v úterý hrozí bouřky!

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Počasí na týden: Bude až 25 stupňů, v úterý hrozí bouřky!

Andrea Malá

20. května 2024 9:09

Ilustrační fotografie.

Pondělí má být nejteplejším dnem pracovního týdne, který právě začíná, vyplývá z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). V úterý mohou v Česku opět udeřit bouřky, naznačili meteorologové.

Nad Německem se dnes bude vyplňovat tlaková níže. V úterý postoupí z Itálie nad Německo další tlaková níže, která ovlivní počasí i v Česku. Od čtvrtka se bude nad střední Evropou až do konce období udržovat nevýrazné pole nižšího tlaku vzduchu.

Předpověď na pondělí:

V noci zpočátku oblačno až polojasno a místy přeháňky nebo bouřky. Během noci od západu ubývání srážek i oblačnosti. K ránu ojediněle mlhy. Přes den převážně polojasno. Během dne při přechodně zvětšené oblačnosti na horách místy, jinde jen ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C, v 1000 m na horách kolem 16 °C. Slabý proměnlivý, odpoledne a večer východní až jihovýchodní vítr 1 až 4 m/s.

Předpověď na úterý:

Zpočátku oblačno, ojediněle přeháňky. Od jihu postupně zataženo, na většině území s deštěm nebo přeháňkami, místy i bouřkami. Ojediněle i vydatné srážky. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty 19 až 23 °C, v Čechách a na severovýchodě ojediněle až 25 °C. Slabý, během dne mírný východní až jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na středu:

Většinou zataženo, déšť nebo přeháňky. Postupně od jihozápadu slábnutí srážek a ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 16 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 17 až 21 °C. Zpočátku slabý jihovýchodní se bude měnit na mírný jihozápadní až západní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na čtvrtek:

Polojasno až oblačno, místy přeháňky. Nejnižší noční teploty 13 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty 18 až 22 °C, na severovýchodě až 24 °C. Mírný západní vítr 2 až 6 m/s, bude večer slábnout.

Předpověď na pátek:

Oblačno až zataženo, s deštěm nebo přeháňkami, ojediněle i bouřky. Nejnižší noční teploty 13 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty 20 až 24 °C. Mírný jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

Nejnovější zprávy