Pastýřské plněné placky: Recept na jídlo chudých

Zdražuje se úplně všechno, ale ten, kdo má nakrmit ze stejného platu celou rodinu, to pozná ve své peněžence nejcitelněji. Ještěže existují levná jídla, jako třeba pastýřské placky, která jsou zároveň chutná a zavděčí se všem.

Recept na pastýřské plněné placky

Recept na pastýřské placky je jednoduchý a zvládnete ho rychle i u vás doma.

Ingredience

  • 500 g hladké mouky,
  • 400 g brambor,
  • 1 větší cibule,
  • 300 ml vody,
  • sůl,
  • olej,
  • nasekaná petrželka.

Postup přípravy

  1. Hladkou mouku si nejprve prosejeme do mísy, přidáme vodu a špetku soli. Zpracujeme těsto, které by mělo být hladké a nemělo by se lepit.
  2. Těsto přikryjeme bavlněnou utěrkou a necháme v klidu.
  3. Brambory si oloupeme a uvaříme, poté pokrájíme na maličké kostičky a osolíme. K bramborám pak přidáme posekanou petrželku a nadrobno nakrájenou cibuli.
  4. Hotové těsto si rozdělíme na více častí, poté rozválíme a tvoříme placky, které uprostřed naplníme bramborovou směsí, nakonec kraje těsta přikryjeme.
  5. Takto plněné placky s bramborovou směsí pak smažíme na rozpáleném oleji dozlatova z obou stran.
pastýřské placky
Zdroj foto: Robson90 / Shutterstock.com

Tip: Bramborové placky můžete naplnit i masem nebo k bramborám přidat kousek uzeniny.

I přesto, že se jídlo neustále zdražuje, je stále možné nakrmit celou rodinu poměrně levně, a přitom pořád velmi kvalitně a s chutí.

Další oblíbené levné jídla

Pokud chcete ušetřit na jídle, musíte se naučit zejména využívat všechny potraviny, a to beze zbytku. Pokud vám zbude chléb, dá se osmažit obalený ve vajíčku, ale také se dá nakrájet na kostičky a opéct společně se šunkou a zeleninou. Ano i tak zdánlivě obyčejná jídla, chutnají skvěle, mezi ně patří třeba oblíbené jídlo grenadýrský pochod.

Doporučujeme: Vyzkoušejte také recept na chutné langoše se sýrem a kečupem.

Vařte také z potravin, které jsou levné, a přitom nabydou tak, že vám ještě po večeři určitě něco zbude. Naučte se vařit luštěniny, ale také využívejte ovesné vločky nebo kroupy. A když máte chuť na maso, můžete si připravit to sójové. Sázkou na jistotu jsou ale i brambory, které můžete zapékat a připravovat na všechny způsoby, stejně tak jako těstoviny nebo rýži.

Vyzkoušet ale můžete i tenhle recept našich předků – pastýřské plněné placky. V dřívějších dobách si totiž lidé museli všechno připravovat sami a mnohdy kromě mouky a toho, co si vypěstovali, neměli nic. Přesto se dobře najedli a byli plní síly. Zkuste to také a připravte si ty nejlepší pastýřské placky.

Zdroj: bestrecipes.com


Další recepty na bezmasá jídla

5/5 - (1 hodnocení)
Mohlo by se Vám také líbit
1 komentář
  1. Jana říká

    Recept ukládám, ale kroupy, ovesné vločky nebo sójové maso u nás určitě ne, ale každý dle chuti. (•‿•)

Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.