Dnes Pondělí - zatazeno 20°C
Zítra Úterý - polojasno 22°C
Pondělí 3. 6. 2024
Svátek má Tamara
Pražské drby
Co se v Praze povídá aneb Tak trochu jiný pražský bulvár
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Umělecký projekt Ozvěny oživí park Zahrádky
Venkovní část realizace revitalizuje kostky a kvádry. Foto: FB Praha 9

Umělecký projekt Ozvěny oživí park Zahrádky

V loňském roce místostarostka Prahy 9 Kamila Matějková a místostarosta Adam Vážanský oslovili umělce z iniciativy Praho! project, aby pomohli svými uměleckými intervencemi oživit kostky v parku Zahrádky.

Iniciativa už od roku 2021 realizuje umělecké intervence ve veřejném prostoru, a to včetně umisťování poezie s QR kódy do pražských ulic. „Právě díky QR kódům, odkazujícím na nejrůznější otázky, se projektu do dnešního dne podařilo nasbírat desetitisíce výpovědí,“ informuje radnice Prahy 9.

Tyto výpovědi, sesbírané od obyvatel města, se následně zpracovávají v dalších instalacích a usilují tak o vytvoření bezpečného prostoru pro sdílení niterných myšlenek a autentických pocitů − skrze umění a upřímná slova navrací městu jeho lidskost. Snaží se o propojování společnosti a poukázat na skutečnost, že si v tomto na první pohled odcizeném světě můžeme být daleko blíž, než se na první pohled může zdát.

V rámci spolupráce s Prahou 9 vytvořil PRAHO! project nový umělecký koncept s názvem Ozvěny, který bude zasazen do prostor parku Zahrádky.

Cílem této instalace je klást otázky místním obyvatelům a zároveň je hravou formou zapojit a dát možnost být tak součástí nejen této intervence do veřejného prostoru, ale také komunity jako takové.

Venkovní část realizace revitalizuje kostky a kvádry, které jsou již v parku umístěny a které poskytují posezení kolemjdoucím. Tyto architektonické prvky poslouží k umístění vybraných výpovědí obyvatel a zajímavých faktů, přičemž nedílnou součástí konceptu bude také online obsah, který se zaměří na historii místa a propojení obyvatel.

Slavnostní otevření realizace se plánuje 1. září.



Autor: Cen

Andělské Pivobraní

1. června 2024 v 10:35

Setkání pěti spřátelených pražských pivovarů, kde se bude slavit láska k pivu, dobrému jídlu a skvělé zábavě.

Kožené pantofle, proč jsou tak oblíbené? Který model bude nejmódnější?

31. května 2024 v 06:49

Kožené pantofle se staly velmi oblíbeným doplňkem nejen na pláži, ale i ve městě. Pohodlí, elegance a univerzálnost jsou hlavními důvody, proč si je vybírá stále více lidí. Ale co konkrétně dělá kožené pantofle tak atraktivními a jaký model bude letos nejvíce trendy?

Den zdraví v Praze 5 na radnici

26. května 2024 v 08:51

Nechte si zdarma otestovat své zdraví ve středu 29. května mezi 13:00 – 17:00 hodinou v jednacím sále zastupitelstva radnice Prahy 5.

V Galerii 1 je nová kavárna

23. května 2024 ve 12:10

Minulý týden byla ve Štěpánské ulici slavnostně otevřena nová kavárna a představena hostům. Kavárna Bílá vrána v Galerii 1 je sociální podnik, který dává zaměstnání lidem s mentálním a kombinovaným znevýhodněním. Těmto lidem umožňuje dlouhodobé zaměstnání a příležitost získat dovednost...

Kde končí zdravé nasazení a nastává neřešený problém? České pracovní prostředí je tavicím kotlem všemožných závislostí

21. května 2024 v 16:17

O závislostech na pracovišti se v dnešní době stále příliš nemluví, přitom je toto téma aktuálnější než kdy dříve. Rapidně totiž přibývá těch, kteří práci obětují příliš mnoho, ale i těch, kteří si mezi své kolegy přinášejí jiné látkové závislosti zvenčí. V obou případech je to pomyslná prohra jak...

Další články
Nahoru