Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín UEFA

Satková: Paříž? Nemohu být spokojenější. Rohan: Je to megaúspěch, ale mohl být ještě větší

Vodní slalomářka Gabriela Satková se stala v Tacenu vicemistryní Evropy na kánoi a tím si vybojovala jistotu účasti na olympijských hrách. Do Paříže pojede také Lukáš Rohan. O své dojmy se podělili v rozhovorech pro Sportovní zprávy.

Satková rozhodla o svém postupu do Paříže už v kvalifikaci, z níž jako jediná Češka postoupila do finále. V závěrečné jízdě už mohla jet bez nervů, předvedla vynikající výkon a z Tacenu si veze evropské stříbro.

"Jsem strašně spokojená, nemohu uvěřit, že se to podařilo. Bylo to úspěšné jak v kvalifikaci, tak v rámci mistrovství Evropy. Nemohu být spokojenější," řekla dvaadvacetiletá závodnice v rozhovoru pro ČT sport.

Při kvalifikaci se měnila trať. "K psychické pohodě to nepřispívalo. Když se něco mění, člověk je neklidný, ale zvládli jsme to, snažili jsme se to přijmout, jaké to je. Být naštvaný, to by ničemu nepomohlo," dodala.

Gabriela Satková
zdroj: kanoe.cz

"Tím, že olympiáda je něco vzácného, je to něco víc. A je to z toho cítit, tlak byl před závody neskutečný, s normálním mistrovstvím Evropy se to nedá srovnat. Ke konci už jsem nebyla moc ráda, když se mě na to všichni ptali, ale člověk se s tím musí umět popasovat," přiznala Satková s tím, že vnitřně se cítila stresovaná.

Od Paříže nemá přehnaná očekávání. "Mohlo by to být jednodušší, ale roli hraje to, že je olympiáda, jde o všechno, a navíc jsou holky dobře připravené a je jich tam moc," uvedla a dodala, že se moc těší.

Olympijské nominační drama mezi singlkanoisty pro sebe rozhodl Lukáš Rohan. Ten sice nepostoupil do finále, jenže Jiří Prskavec i Václav Chaloupka by museli ujet medaili, aby ho předstihli, a to se jim nepovedlo.

Prskavec dojel šestý a Chaloupka sedmý. Prskavec na olympijských hrách ale chybět nebude. Jako mistr světa na kajaku měl už ve své dominantní kategorii místo jisté.

Lukáš Rohan
zdroj: Český vodní slalom a sjezd

"Má to pachuť toho, že má jízda měla chybu, že jsem si nevyjel finále. Za to, že jsem si vyjel olympiádu, jsem rád, navíc podruhé, je to megaúspěch v konkurenci. Ale kdybych zajel finále, budu tu skákat nadšením víc," vysvětlil Rohan.

"Tacen je úplně jiná voda, než na které jezdíme. Navíc je to strašně nevyzpytatelné. Je dobře, že se tady jezdí, míst pro velké závody není tolik, nemůžete si vybírat z padesáti. Vodní slalom ale je takovej, že občas musíte mít štěstí na vodu," doplnil. 

V ženském kajaku si Antonie Galušková zajistila start v Paříži už v semifinále mistrovství Evropy, kde byla jasně nejrychlejší ze všech a její jediná konkurentka Kateřina Beková do finále nepostoupila. V jízdě o medaile skončila Galušková sedmá.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články