Miminko se po porodu stále usmívalo. Ukázalo se, že roztomilý jev má mrazivé vysvětlení

Fotografie: Depositphotos

Miminko se na své rodiče široce usmívalo. Jeho maminka však tušila, že tady něco není zcela v pořádku. Diagnózu si však musela vyhledat sama.

Malá holčička měla po porodu ten nejkrásnější a nejširší úsměv na tváři. Úsměv je však u novorozeňat velká vzácnost. Její maminka měla podezření, že to nevěstí nic dobrého, ale lékaři ji uklidňovali s tím, že je přecitlivělá. Nakonec se ukázalo, že ji mateřský instinkt neklamal. Jak uvedl deník Webniusy, u její dcerky byla diagnostikována vážná genetická porucha.

Sama se pustila do zkoumání genetických poruch

Když se malá Emma narodila, nepřestávala se usmívat. A to je přece tak roztomilé. Jenomže tato neobvyklá zvláštnost se nakonec ukázala jako příznak vážné genetické vady. Emmina maminka Vanessa si rovněž všimla zkroucených prstíčků, které její holčička měla. Když však konzultovala situaci s lékaři, ti ji odbyli a řekli, že je přecitlivělá. Vanessa, jež doma měla už dvě děti, však tušila, že je něco špatně.

Sama tak pátrala po genetických vadách, jež by se takto mohly projevovat. A nakonec opravdu našla diagnózu, Williamsův syndrom. Podle Healthline se jedná o vzácnou genetickou poruchu, která způsobuje mnoho vývojových problémů. Ty mohou zahrnovat problémy se srdcem a krevními cévami, problémy s kostmi a svaly a poruchy učení.

Ultrazvuk

Manželé natočili ultrazvuk svého miminka na video. Tohle jim nedokázali vysvětlit ani lékaři

Potřebuje pomoc, ale je to sladká duše

Vanessa tedy vzala malou Emmu za specialistou na genetické vady a ten okamžitě tuto diagnózu rozpoznal. Malá holčička se tak postupně musela podrobit hned několika operacím srdce. A to nebyl jediný problém, s nímž bojovala. Emma je podle Vanessy velmi šikovná a snaží se být samostatná. Přesto potřebuje s řadou věcí pomoci. Škola jí rozhodně nejde tak jako běžným dětem, a tak tráví mnohem více času přípravou.

šroubovice DNA
Fotografie: Freepik

Tato diagnóza změnila život celé rodině. Vanesse nějakou dobu trvalo, než se smířila s tím, že její dcera nikdy nebude zcela v pořádku. Přesto říká: „Emmy mi změnila život k lepšímu. Samozřejmě, že ne všechno bylo snadné. Ale chci uctít lásku a úsměvy, které Emmy rozdávala nám i ostatním. Je to sladká duše a jsem tak šťastná, že je naše.“ Na SvětěKreativity se můžete také podívat na příběh holčičky s prognózou upoutání na invalidní vozík. Nakonec bylo vše jinak.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*