Hlavní obsah

Pastrňák po příletu: Zase se jasně ukazuje, že je v Česku hokej na prvním místě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svolil k deseti otázkám, další runda rozhovorů pak prý přijde po úterním utkání s Kanadou. Je tak jasné, že David Pastrňák i Pavel Zacha naskočí po pondělním příletu do Prahy hned do zápasu, který bude rozhodovat o vítězi skupiny. „Nemám s tím problém. Jeden trénink a hned se dostat do zápasového tempa není nic příjemného, ale snad to zvládnu,“ usmíval se Pastrňák.

V Bostonu neměli radost, že jsem hned odletěl, přiznává David Pastrňák. Ani nevím, kdy jsem hrál v Česku naposledy, hrozně se těším!Video: Sport.cz

 
Článek

Davide, jaký byl let?

Jediné drobné komplikace nastaly s rodinkou, která musela přebookovat let, a přiletí tak později. Ale celkově to bylo v pohodě a jsem rád, že jsme se sem dostali.

Jaké bude nastoupit hned proti Kanadě?

Přiznám, že ani nevím, kdo přesně za Kanadu hraje. Pár zápasů jsem viděl a vím, že jim to dobře bruslí. Bude to kvalitní zápas a dobrý hokej. Pořád je k mání první místo v tabulce, takže to bude důležitý zápas.

S Pavlem Zachou byste mohli hrát v lajně s Ondřejem Palátem. Co vy na to?

Palič je velmi zkušený veterán v NHL, má dva Stanley Cupy. Kdyby tam byl on… Měl jsem šanci si s ním pár tréninků zahrát na Světovém poháru, možná i pár zápasů. Je ohromně chytrý, bojuje. Super hráč, dá se to s ním ťuknout, nebudeme mít problém se souhrou.

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se konal v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostila města Praha a Ostrava. Zlatou medaili získala česká reprezentace. Kompletní výsledky MS v hokeji 2024 najdete zde.

Existuje i varianta s Romanem Červenkou.

S Červusem je taky výborná souhra. Nebylo by to pro nás nic nového, kdybychom hráli spolu. Víme, co od sebe čekat. On i Palič hrají skvěle. Já se snažím přizpůsobit komukoliv, koho k sobě do lajny dostanu. Během kariéry se vedle mě protočila spousta spoluhráčů, nemám s tím problém. Jsou to dobré starosti, pokud řešíme toto.

Sledoval jste šampionát na dálku?

Co jsem zapnul, tak atmosféra byla neskutečná. Ale sledoval jsem to zprvu jedním okem, jak jsme vypadli, začal jsem víc. Jak tady hokej zase probudil lidi, jasně ukazuje, že je tady na prvním místě. Těším se, protože jsem v Česku před rodinou nehrál, už ani nepamatuji.

Jak to vzali v Bostonu, že rychle mizíte na šampionát?

Neměli moc radost, protože toho hokeje bylo hodně, hrál jsem dost minut. Zápasů byla spousta, takže se jim to nelíbilo. Na druhou stranu jim musím poděkovat, že to chápali, že přece jenom by pro mě bylo těžké nepřijet, když je to v Česku. Bylo to letos lukrativní.

Váhal jste s příletem?

Chtěl jsem přiletět. Někdy jsou komplikace a nevíte, jestli budete moct. Bylo hodně otazníků, které se musely vyřešit.

Jste hodně obouchaný po play off?

O tom se můžeme pobavit po mistrovství. Ale kdybych necítil, že můžu týmu pomoct, tak bych tady nebyl.

Po vašem příletu se zvedla očekávání fanoušků. Jak to vnímáte?

Musíme se soustředit hlavně na přítomnost, nemůžeme koukat moc daleko před sebe. Zítra je před námi zápas s Kanadou, první místo může být naše, když je porazíme. Koukat teď na čtvrtfinále je hloupost.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se konal v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostila města Praha a Ostrava. Zlatou medaili získala česká reprezentace. Kompletní výsledky MS v hokeji 2024 najdete zde.