Dvojka na veletrhu Svět knihy. Potkejte se s tvůrci podcastu Kriminálka, s Václavem Koptou a Vláďou Slezákem

20. květen 2024

Na Mezinárodním knižním veletrhu Svět knihy, který se koná na holešovickém výstavišti, najdete i letos stánek Českého rozhlasu. Ten bude umístěn v Křižíkově pavilonu D. Přijďte se setkat s Mirkem Vaňurou z podcastu Kriminálka nebo s moderátorem Dvojky Václavem Koptou.

Program

Pátek 24. května | 12:00-13:00 + autogramiáda

Čtěte také

  • Kriminálka speciál - setkání s fanoušky

Potkejte se naživo s tvůrci nejúspěšnějšího pořadu ČRo Dvojka a osobnostmi novodobé české kriminalistiky. Hostem Mirka Vaňury bude pražská kriminalistická legenda Jan Štoček. Budou spolu mluvit o rozhlasové Kriminálce i o Kriminálce knižní, kde měl Jan Štoček hned několik případů.

Neděle 26. května | 11:00-12:00

  • Václav Kopta - o rozhlasu a knihách

Hostem bude Vladislav Slezák. O pořadech ČRo Dvojka Zlaté časy a Moje hvězdy a knihách, které moderátoři také píší.

Více informací na: svetknihy.cz

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.