Mahulena Bočanová ukazuje, jaký je život s autistickou dcerou. Ta se jí dokonce už dvakrát tak dusila, až zmodrala

od Soňa Jiroutová
2 minuty čtení
Mahulena Bocanova
Zdroj: Profimedia

Mahulena Bočanová je krásná a energická žena, která za svou péči o nemocnou dceru zaslouží velkou úctu. I přesto, že se kvůli ní vzdala kariéry, mají někteří za to, že se jejím prostřednictvím zviditelňuje. Ona přitom jen bojuje s nepřízní osudu, kdy se už například dvakrát stalo, že jí Márinka při dušení zmodrala.

Mahulena Bočanová zůstala na výchovu své dcery Márinky sama. Má to o to těžší, že Márinka má autismus a epilepsii.

Vzájemně se od sebe učí

„Moje Mari je dospělá slečna, která navždy zůstane, řekněme, předškolním dítětem. Potřebuje stálý dozor, sama nikdy žít nebude. Vše je ale o zvyku a o smíření. S Mari je život složitější, ale zároveň i plnější. Naučila mě být silná, neřešit kraviny, žít rovně, čestně, neobcházet nepříjemnosti, bojovat, nehroutit se a hlavně se radovat z toho štěstí, že se máme, z každé maličkosti, co se nám povede,“ uvedla herečka minulý rok během rozhovoru pro Vlastu.

Dceru často ukazuje na svém instagramu, což se některým nelíbí, a tak herečku osočují, že se zviditelňuje na nemoci své dcery. Pro herečku je ale zveřejňování záběrů s dcerou její způsob, jak lidem představit život s autistickým dítětem.

Navíc Mahuleně rozhodně nejde vyčítat, že by její péče o dceru byla špatná. Obětovala jí dokonce svou kariéru a veškeré pracovní závazky uzpůsobuje potřebám Márinky.

Dcera se dusila smíchy

Že život s dcerou není jen procházkou růžovým sadem, ukazuje aktuální nepříjemná situace, která tyto dvě postihla. Márinka se tak moc smála, až se začala dusit.

„Pls co dělat, když se člověk začne ze záchvatu smíchu dusit? Nic nemá v ústech, jen prostě regulérně se mu něco v krku sekne, že se nemůže nadechnout!!! Máte někdo zkušenost?“ napsala herečka prosbu ke svým fanouškům na facebooku.

Pod příspěvkem se vyrojilo mnoho komentářů, které příspěvek zlehčovaly a dávaly vtipné rady, protože si sledující mysleli, že si herečka dělá srandu.

Ta ale následně vysvětlila, že si srandu nedělá a že už dvakrát se Márinka dusila tak, že zmodrala.

„Já to mívám kvůli astmatu. Pokud nemám Ventolin, strčím hlavu do mrazáku a pomalu dýchám, zklidňuju dech. Opravdu zkus ten mrazák, fakt to pomáhá, jednou jsem se málem udusila ze smíchu a mrazák mě zachránil,“ přispěchala s radou dcera Oldřicha Víznera Rozálie.

Snad herečka mezi komentáři našla nějaký tip, který by příště takové nepříjemné situaci zabránil.

Zdroje: Vlasta, Instagram, Facebook

Autor: Soňa Jiroutová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články