Neverbální podněty jsou při sexu účinnější než verbální komunikace

Oči jsou oknem do duše, ale otevřít mohou i cestu k sexuálnímu uspokojení. Dá se s nimi neverbálně komunikovat, což vás i partnera dostane do erotického nebe.

Sto lidí, sto chutí. Toto známé přísloví platí i v ložnici, protože každý člověk má své vlastní preference, touhy a potřeby. Pro někoho může být klíčem k dokonalému sexu přítomný okamžik a blízkost milovaného partnera, zatímco pro jiného je důležitá škála stimulací, různorodost poloh či zapojení erotických pomůcek. Jestli se u toho všeho projevovat nahlas? To si raději nechme od cesty…

Mluvení beze slov jako stimul vášně

Zřejmě se nám tu rozmáhá tichý erotický trend. Naznačují to nové poznatky (1) amerických vědců, kteří své postřehy publikovali v magazínu Archives of Sexual Behaviour. Experti působící na Missourské státní univerzitě oslovili 78 účastníků různého věku, původu i orientace s cílem zjistit, co je při milování dostane do varu. A sprosté řečičky to vážně nejsou! Dobrovolníci se vesměs shodli v tom, že jejich sexuální zážitky i orgasmy pořádně umocňuje neverbální komunikace, jako jsou třeba pohyby těla, výrazy obličeje a další fyzické reakce. Podle názoru většiny peprnější výrazy a vulgarismy narušují plynulost intimity, a to navzdory tomu, že se od nich očekává pravý opak a vzrušující efekt.

Plácnutí po zadku vydá za tisíc slov

„Na neverbální sexuální komunikaci záleží, protože podstatně zvyšuje pravděpodobnost uspokojení, které přispívá k harmonii celého vztahu,“ zdůrazňuje americká socioložka a autorka knih Alicia M. Walker (2). Takže pssst! Ať za vás mluví vaše tělo. Alespoň tedy v tom „nejlepším“. Sluší se zmínit, že zlaté pravidlo mlčenlivosti má i své výjimky. Nestačí-li vám frekvence dosažených vyvrcholení, pak to svému milému narovinu sdělte, klidně i při akci. Je prokázáno (3), že celá polovina žen to nedělá, protože nechce ranit city partnera. Takové milosrdenství však ničemu a nikomu nepomůže, protože nespokojenost v sexu může vést k hádkám, nevěrám i rozchodům.

Zdroje: (1) www.link.springer.com/article/10.1007/s10508-024-02811-x, (2) www.psypost.org/new-study-sheds-light-on-the-role-of-non-verbal-communication-during-sex/#google_vignette, (3) www.medlineplus.gov/ency/article/001953.htm#:~:text=About%2010%25%20to%2015%25%20of,for%20an%20orgasm%20to%20happen.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

11 Příspěvků
Poslední příspěvek 8:37
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat