Máte šéfa psychopata? I když je to dobrý herec, prozradí ho 5 znaků. Například má nedostatek empatie

Někdy trvá, než zaměstnanec zjistí, že mu šéfuje firemní psychopat. Jiní s nimi pracují a ani o tom nevědí. Chcete ho odrovnat? Podívejte se, jaké znaky mají psychopati na pracovišti.

„Podle posledních odhadů je každý pátý generální ředitel psychopat. Je to proto, že stejné vlastnosti, které z někoho dělají úspěšného lídra, mohou být doménou psychopata. Obvykle vypadají normálně nebo dokonce okouzlujícím způsobem, je velmi těžké je odhalit,“ uvádí server Psychology Everywhere.

1) Nedostatek empatie

Šikanuje vás váš šéf pravidelně? Jak upozorňuje tamní web, nedostatek empatie je klasickou charakteristikou psychopata. Je to proto, že psychopati se nedokážou vcítit do druhých lidí.

2) Lže

Je pro ně přirozené měnit a ohýbat realitu. Psychopati se neřídí žádným morálním kodexem a lžou, kdykoli se jim to hodí, a tím dosáhnou toho, co chtějí: „Psychopati jsou zkušení v odvracení viny, i když to znamená, že využívají své zaměstnance jako „štíty reputace“, aby ochránili svůj vlastní profesní status.“

3) Parazit

Psychopati jsou firemní upíři. Vyhledávají společnost chytrých lidí, protože k tomu mají ten nejlepší důvod: často si přivlastňují a přebírají cizí nápady a úspěchy.

4) Jako neřízená střela

Šéf psychopat často mění nálady a pracovní rozvrhy, čímž způsobuje na pracovišti chaos. Ať se snažíte sebevíc, nedokážete s nimi držet krok a mnohdy se chovají jako neřízená střela. „Pokud váš šéf jeden den působí okouzlujícím dojmem a druhý den vás na poradě dusí, možná máte co do činění s psychopatem,“ připomíná místní portál.

5) Emoční hra o moc

Jedná se o skvělé hráče, kteří mají „nos na lidi“. Jako rození herci vždy vědí, jak zatahat za ty správné nitky. Hlavní psychopat dokáže odhadnout osobnost a manipulovat s emocemi, aby získal to, co právě potřebuje.

Zdroj: Psychology Everywhere, Titulní obrázek: googles / Pixabay.com