Dle odborníků neměla šanci. Odvážným lékařům se podařil kousek, který veřejnost označila za zázrak

Fotografie: Depositphotos

Mimořádně náročnou operaci mají za sebou lékaři, kteří měsíce plánovali oddělení těchto siamských dvojčátek. Holčičky díky nim povedou normální život.

Narození identických trojčat je velká vzácnost. V tomto případě se však navíc stalo i to, že dvě z dětí byly také spojeny v oblasti pánve. Tým chirurgů plánoval dlouhé měsíce operaci, jež měla dát holčičkám šanci na normální život. Jejich úsilí bylo nakonec korunováno úspěchem. Dnes byste nepoznali, co mají tyto krásné holčičky za sebou.

Siamská dvojčata zůstala v dětské nemocnici

Když byla Silvie Hernandezová ve třetím měsíci těhotenství, dozvěděla se od lékařů neuvěřitelnou zprávu. Nejen, že čekala identická trojčata, ale dvě holčičky byly také spojené v oblasti pánve. Trojčátka Catalina, Ximena a Scarlett přišla na svět v Corpus Christi Medical Center v americkém Texasu. Zatímco Catalina mohla putovat domů, její sestry, siamská dvojčátka, byly převezeny do nedaleké dětské nemocnice Driscoll.

Tady lékaři několik měsíců plánovali složitou operaci, jejímž výsledkem mělo být oddělení holčiček. Narodily se částečně se společným tlustým střevem a některými reprodukčními orgány, včetně dělohy a vaječníků. Holčičky měly sice dva močové měchýře, ale ani ty nefungovaly správně. Operace měla trvat 12–18 hodin. Mělo při ní dojít k oddělení holčiček i následné rekonstrukční operaci.

Miminko se po porodu stále usmívalo. Ukázalo se, že roztomilý jev má mrazivé vysvětlení

Neuvěřitelně náročná operace byla úspěšná

„Způsob, jakým jsou tato miminka spojena, je poměrně vzácný a vyskytuje se jen asi u 6 procent siamských dvojčat. Neexistuje tedy hluboká lékařská literatura o typu separace, kterou budeme provádět, zejména ne moderní reference využívající v současnosti dostupné technologie,“ řekl ještě před zákrokem pro CBSNews dětský chirurg Dr. Haroon Patel, vedoucí operačního týmu.

Dr. Almond pro deník KRGV poté popsal, jak neuvěřitelně náročná operace byla a vyžádala si specialisty hned z několika oborů.Týmy se rozdělily a jeden zůstal s jedním dítětem, druhý odešel s druhým. Potřebovali jsme anesteziologii, ortopedickou chirurgii, všeobecnou chirurgii, plastickou chirurgii a urologii.“ Pečlivé naplánování však přineslo své ovoce. A dívky byly úspěšně odděleny.

Dnes by na nich nikdo nepoznal, čemu musely po narození čelit. Díky obdivuhodné práci chirurgů dnes nemají holčičky žádné významné zdravotní obtíže. Chodí do školy, běhají a nijak se na první pohled neliší od zdravých dětí. Na SvětěKreativity si můžete také přečíst příběh nejdéle žijících siamských dvojčat.

Veškerý volný čas trávila s prsty na klávesnici. Psaní článků se časem stalo jejím největším koníčkem. Neustále ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*