Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Cestování

TSA zámek: Strážný anděl vašich zavazadel

Každý, kdo někdy letěl na zahraniční dovolenou, ví, že kufry dostávají po cestě zabrat. A o to víc v případě, kdy na ně vyjde namátková letištní kontrola. Právě pro tyto případy se hodí cestovat s TSA zámkem.

Pod zkratkou TSA se skrývá organizace Transportation Security Administration – Úřad pro bezpečnost v dopravě. Tato instituce může kontrolovat zavazadla v přepravě, tedy i na letištích. A pokud je váš kufr uzamčený běžným zámkem, jsou pracovníci oprávněni se do něj dostat i za použití hrubší síly. V praxi to znamená, že kufr se k vám dostane ve stavu, kdy ho můžete rovnou hodit do nejbližší popelnice.

Poškození při kontrole lze předejít právě použitím speciálních TSA zámků, které poznáte podle typického červeného diamantu. Na zámku si zvolíte libovolnou číselnou kombinaci, kterou ho bezpečně uzamknete. Když ho pak na letišti chce zkontrolovat oprávněný pracovník, jednoduše kufr otevře speciálním klíčem, aniž by došlo k poškození. To, že proběhla kontrola, poznáte jen podle letáčku uvnitř.

Visací TSA zámek nabízí například česká firma Tokoz. Zámek je vyroben ze zinkového odlitku a je velmi odolný, i když zároveň lehký. Zavazadla s ním projdou kontrolou bez úhony na více než 6000 světových letištích ve 25 zemích světa.

Visací TSA zámek si můžete koupit na e-shopu Tokoz za 178 korun.

Zdroj a foto: Tokoz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *