Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
masážní oleje / foto: shutterstock

Marocké tekuté zlato: Hýčkejte vlasy, pleť i nehty arganovým olejem

Olej, který má blahodárný vliv na naši pleť, ale také vlasy i nehty. Je považován za elixír mládí. Arganový olej patří mezi nejvzácnější. S čím vším pomůže?

Jedná se o jeden z nejvzácnějších olejů na světě. Arganový olej bývá také nazývaný jako marocké zlato, neboť pochází z Maroka. Vyniká pro své vlastnosti a účinky. Bývá obsažen v mnoha kosmetických přípravcích, avšak nejlepšího účinku docílíte, když jej pořídíte v jeho čisté podobě.

Elixír mládí v podobě arganového oleje
Elixír mládí v podobě arganového oleje – Zdroj: Shutterstock.com

Elixír mládí neboli tekuté zlato

Olej se lisuje z plodů argánie trnité, která roste jen v jihozápadní části Maroka. Získání oleje není snadné. Jeho vzácnost je umocněna i tím, že strom, který se dožívá 200 let, začíná plodit až po 15 letech. Dodnes se olej lisuje z jader pomocí tradičních metod. Proto je považován za přírodní elixír krásy a mládí.

Olej vhodný na akné

Arganový olej je jako jeden z mála kosmetických olejíčků vhodný na aknózní pleť. Nezanechává mastné stopy na pleti, velmi dobře se vstřebává. Olej rovněž redukuje kožní maz, který je jinak rájem pro vznik akné.

Použití na nehty i vlasy

Jedná se o nejlepší vzpruhu a hydrataci na popraskanou nehtovou kůžičku či slabé a třepící se nehty. Olej podporuje pevnost, lesk i růst nehtů. Efektivní účinek má i na naše vlasy. Je skvělou pomocí na přesušené, barvené a často fénované či žehlené vlasy. Pomáhá i na roztřepené konečky. Stačí rozetřít pár kapek arganového oleje v dlaních a vmasírovat do vlhkých vlasů po celé délce či jen na zničené konečky. Vlasy poté zabalte do ručníku a nechte působit minimálně hodinu. Poté je umyjte klasicky šamponem. Olej však můžete nanést i na suché vlasy během dne coby okamžitou pomoc proti elektrizování.

Zázrak zvaný arganový olej
Zázrak zvaný arganový olej – Zdroj: Shutterstock.com

Blahodárný účinek na obličej

Jedna lahvička arganového oleje zastoupí řadu kosmetických produktů a svým účinkem ostatní zastíní. Arganový olej lze použít místo nočního krému, jako podkladovou bázi pod make-up, na odlíčení, na vyhlazení vrásek, pro sjednocení pleti, na aknózní a ekzematickou pokožku. Je vhodný i použít na citlivou kůži očního okolí, stejně tak i na popraskané rty ze sluníčka či mrazu. Krásně je hydratuje, vyživuje a podporuje hojení. Olej můžete rovněž použít jako bázi pod rtěnku.

Pomocník na strie

Olej, který prokáže znamenitou službu i v případě, že vás trápí strie, jizvičky po akné, úrazu či císařském řezu. Stačí jemně vmasírovat do pokožky, a to ideálně 1x týdně.

 

Zdroje:

https://blog.econea.cz/10-praktickych-tipu-jak-pouzivat-arganovy-olej/

https://www.lekarna.cz/clanek/arganovy-olej-marocke-zlato-a-jeho-vyuziti/

Marocké tekuté zlato: Hýčkejte vlasy, pleť i nehty arganovým olejem

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!