Velký výběr, nízké ceny a davy zákazníků. Tak vypadalo otevření obchodu čínského giganta Shein ve Varšavě

Lidé před obchodem Shein Antonello Marangi / Shutterstock.com

Čínský módní e-shop Shein, známý svými nízkými cenami a rychlou módou, otevřel svou první kamennou prodejnu v Polsku. Nová prodejna v nákupním centru Galeria Młociny ve Varšavě přilákala davy zákazníků a značí další krok v expanzi tohoto rychle rostoucího módního řetězce.

Přečtěte si také

Ovocnou kapsičku pro děti připravíte snadno i doma. Bude lepší a levnější než z obchodu

Shein, čínský módní e-shop, který si získal oblibu po celém světě díky svým cenově dostupným a trendy kouskům, nedávno otevřel svou první kamennou prodejnu v Polsku. Nová prodejna se nachází v populárním nákupním centru Galeria Młociny ve Varšavě a přilákala davy zvědavých zákazníků, kteří si chtěli prohlédnout nabídku tohoto online giganta naživo.

Expanze do Polska

Otevření prodejny ve Varšavě je součástí širší expanzní strategie společnosti Shein. Čínský módní řetězec již dříve oznámil plány na otevření 30 pop-up prodejen po celé Evropě, včetně poboček ve Spojeném království. Polsko, jako jeden z nejrychleji rostoucích módních trhů v Evropě, představuje pro Shein atraktivní příležitost k růstu.

Jaký je sortiment a co ceny?

Shein je známý svou širokou nabídkou módních kousků za velmi příznivé ceny. V nové varšavské prodejně zákazníci najdou pestrou paletu oblečení, doplňků a obuvi pro ženy, muže i děti. Sortiment zahrnuje vše od basic triček a džínů až po elegantní šaty a saka. Ceny začínají již na několika málo zlotých, což z prodejny činí atraktivní destinaci pro zákazníky hledající stylové kousky za rozumné ceny.

Kontroverze kolem udržitelnosti

Přestože je Shein oblíbený pro své nízké ceny, čelí také kritice kvůli dopadům tzv. rychlé módy na životní prostředí a pracovní podmínky v továrnách. Firma se snaží na tuto kritiku reagovat a přislíbila větší důraz na udržitelnost a transparentnost ve svém dodavatelském řetězci. Nicméně někteří zákazníci stále vyjadřují obavy ohledně ekologických a etických aspektů módy z Sheinu.

Otevření obchodu Shein Aleksy Witwicki / Dziennik Bałtycki

Budoucnost Sheinu v Polsku

Úspěšné otevření varšavské prodejny naznačuje, že polští zákazníci mají o módu z Sheinu zájem. Dá se očekávat, že firma bude v následujících měsících a letech pokračovat ve své expanzi na polském trhu, ať už formou dalších kamenných prodejen nebo posílením online prodeje. Shein by však měl věnovat pozornost i otázkám udržitelnosti a pracovních podmínek, aby si získal důvěru polských spotřebitelů i do budoucna.

Zdroj: Kupi, Dziennik Bałtycki