Truhlářská 5, rezidenční novinka v Petrské čtvrti, kde se dokonale snoubí současnost s minulostí

Realitní společnost LEXXUS NORTON se stala exkluzivním prodejcem 10 bytů na adrese Truhlářská 5. Tyto byty osloví milovníky historické architektury a městského života.

Obchodní ředitelka realitní společnosti LEXXUS NORTON Denisa Višňovská vidí v Truhlářské 5 skvělou příležitost pro milovníky domů s osobitým kouzlem. „Zachované historické prvky v kombinaci s veškerým komfortem, na který jsme dnes zvyklí, vytvářejí opravdový pocit domova. Připočtěte skvělou lokalitou, která se neustále rozvíjí, a pochopíte, že Truhlářská 5 může být jedním z nejlepších způsobů, jak si užít život v centru Prahy.“

Truhlářská 5 se řadí mezi nejkrásnější domy v okolí, a to nejen z důvodu své impozantní novorenesanční fasády se secesními prvky a sochou Madony s anděly, ale i díky zachovalým dekorativním prvkům ve společných prostorách budovy. Jeho historie sahá až do roku 1901, kdy byl postaven na základě projektu architekta Otakara Materny.

Činžovní dům nabízí velkorysé byty s dispozicí 2+1 nebo 3+1, vždy pouze dva na podlaží. Ve dvou nejvyšších podlažích se nacházejí výjimečné mezonety 3+kk, které disponují privátní terasou s nádherným výhledem na panoramata historické Prahy. Každý z 10 bytů v tomto domě vyniká vysokými stropy, množstvím přirozeného světla, masivní dřevěnou podlahou a moderním vybavením. Byty nabízejí soudobý standard, ale citlivě zachovávají původní prvky.

Truhlářská 5 stojí jen několik kroků od Náměstí republiky, což přináší nespočet velmi příjemných výhod. Vedle skvělé dopravní dostupnosti – na místě je metro, tramvaje, autobusy a poblíž také Masarykovo nádraží – je to navíc místo s pestrou paletou obchodů, služeb, restaurací a kaváren.

V bezprostředním sousedství je obchodní centrum Palladium s možností dlouhodobého pronájmu parkování, nákupní třída Na Příkopě, vedoucí na Václavské náměstí, a také Celetná a Dlouhá třída, které ústí na Staroměstské náměstí.

Budova je známá pod označením „U SKRAMLÍKŮ“, což odkazuje na vliv významné české rodiny Skramlíků, jejíž členové zahrnují i pražského podnikatele a tehdejšího starostu metropole Emiliána rytíře Skramlíka

a Jana Skramlíka, známého operního pěvce a malíře salónních portrétů. Je pravděpodobné, že právě Jan stál u zrodu oblíbených obložených chlebíčků, které na jeho podnět vytvořil lahůdkář Jan Paukert.

Více o projektu zde.

 

LEXXUS NORTON

Jsme realitní kancelář zaměřující se na Prahu a blízké okolí. Už tři desetiletí sledujeme nejen trh s nemovitostmi, ale i trendy v bydlení, a tak jsme připraveni najít to pravé místo, které bude přesně odpovídat vašemu stylu a vkusu. Umíme pomoci také s prodejem nemovitosti a usnadnit celý jeho zdlouhavý proces. Specializujeme se zejména na rezidenční bydlení a novou výstavbu. Díky mnoha spokojeným klientům, ale také výborným vztahům s největšími pražskými developery, bankami a dalšími institucemi jsme si dokázali vybudovat dominantní postavení na českém

 

 

Klíčová slova ČR-stavby-reality-byty

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Stavebnictví, bydlení a reality

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.