S ČEZ RunTour poběží v Ústí nad Labem olympionička, lyžaři i tisíce rekreačních běžců

Ústí nad Labem se může těšit na fantastický běžecký zážitek. Severočeské město přivítá už 25. května třetí letošní závod populárního seriálu ČEZ RunTour. Do startovního koridoru se postupně seřadí přibližně dvě tisícovky běžců, stát mezi nimi budou úplní začátečníci, ale také čeští reprezentanti.

Po závodech v Českých Budějovicích a v Kopřivnici se tentokrát oblíbený rodinný seriál přesouvá na sever Čech. I když se každý z těchto závodů koná v jiném koutě republiky, jedno mají společné: originální trať. Pořadatelé ji pokaždé naplánovali tak, aby běžcům ukázala nejzajímavějšího místa daného regionu.

Tentokrát se budou zázemí závodu i start nacházet v bezprostřední blízkosti kostela Nanebevzetí Panny Marie. Následně se běžci dostanou přes Most Dr. Edvarda Beneše až na stezku k Labi a pod ikonický hrad Střekov. Cestou zpátky se budou moci kochat třeba výhledem na zámek Větruše.

Tuhle jedinečnou trať si společně se začátečníky, rekreačními i výkonnostními běžci užijí také elitní čeští reprezentanti. Na startu bude například několikanásobný mistr republiky v maratonu Vít Pavlišta, po jeho boku pak Eva Vrabcová Nývltová, vynikající běžkyně, která reprezentovala na letních i zimních olympijských hrách. Letní přípravu si v Ústí nad Labem zpestří také ambasadoři Skupiny ČEZ Tomášové Dufek a Lukeš, čeští reprezentanti v běžeckém lyžování.

Závodní program otevřou už tradičně děti, které se mohou těšit na své Lupilu běhy na 500 a 1000 metrů. V cíli si pak budou moci s finisherskou medailí užít své atrakce v zázemí nebo třeba strávit čas v dětském koutku, kde o ně bude postaráno, zatímco dospělí poběží své závody – Rodinný běh 3 KM, PUMA RUN 5 KM a nejdelší ČEZ RUN 10 KM.

„Pevnou součástí programu jsou také ČEZ štafetové závody, kdy si mohou desetikilometrovou trať rozdělit dva nebo čtyři běžci, aby si domů odnesli společný zážitek,“ říká Marek Pirzkall, ředitel závodu z pořádající agentury VML. „Letošní novinkou jsou pak školní štafety, které jsou určené středním školám a gymnáziím. Pokud studenti jedné školy sestaví tým a poběží v rámci školních štafet nejrychleji, získají pro svou školu odměnu 30 tisíc korun.“

Všichni účastníci se mohou těšit na nádhernou barevnou kovovou medaili, kterou tentokrát ozdobila kabina lanové dráhy na Větruši. A po závodě si užijí relaxaci v rozlehlém zázemí, kde si mohou dopřát sprchu, masáž zdarma, chutné a zdravé jídlo z Lidl menu. Spoustu další zábavy najdou v ČEZ Energy zóně, ve stánku Puma, kde si mohou zasoutěžit o závodní boty, nebo na stánku Iontmax, kde budou experti této české značky měřit ztrátu sodíku a na jejím základě navrhovat hydratační strategii na míru.

Kdo se registruje, udělá dobrý skutek

Všichni účastníci závodů ČEZ RunTour udělají svou registrací dobrý skutek – padesát korun z jejich startovného totiž pořadatelé předají Nadaci Leontinka, která dlouhodobě podporuje nevidomé mladé lidi.

Kromě toho mají všichni běžci po celém Česku příležitost pomoci také různým dobročinným organizacím, které Nadace ČEZ zařazuje do své aplikace EPP – Pomáhej pohybem v rámci spolupráce se seriálem ČEZ RunTour. V této aplikaci uživatelé sbírají za své sportovní aktivity body, které pak přidělují vybraným charitativním projektům, jimž Nadace ČEZ následně posílá skutečné finanční prostředky.

Tentokrát se poběží na pomoc Záchranné brigádě kynologů Ústeckého kraje, která potřebuje nové navigace a vysílačky pro psovody. Tato organizace se zabývá se výcvikem záchranných psů pro vyhledávání pohřešovaných osob a realizacemi pátracích akcí. Přitom ale její členové veškerou činnost vykonávají dobrovolně, ve svém volném čase a na vlastní náklady.

Více informací o tomto závodě i dalších akcích ČEZ RunTour najdete na webu www.run-tour.cz, kde se můžete také registrovat.

 

O ČEZ RunTour:

ČEZ RunTour je největší a nejoblíbenější běžecký seriál osmi závodů pro hobíky, rodiny s dětmi a začátečníky. Na naše městské závody se běžci často a rádi vrací pro jejich přátelskou a pohodovou atmosféru, ale také pro unikátnost jednotlivých tratí. Ty jsou připraveny pro každého – 3, 5 a 10 kilometrů pro dospělé, 500 a 1000 metrů pro děti. Prostřednictvím ČEZ RunTour se navíc v rámci charity pomáhá tam, kde je to potřeba. Je radost běžet!

 

Více informací: Marek Pirzkall – ředitel seriálu, e-mail: marek.pirzkall@vml.com

 

ČTK Connect ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

 

 

Klíčová slova ČR-kondice-rodina-sociální-sporty-běh-ČEZ RunTour-VML

Oblast
Ústecký (ul)

Kategorie
Média, společnost a životní styl
Služby, cestovní ruch
Sport

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.