Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pondělí 3. června 2024

Svátek slaví Tamara, zítra Dalibor

Úterní počasí: Předpověď byla dlouho nejistá! Jak bude?

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Úterní počasí: Předpověď byla dlouho nejistá! Jak bude?

Andrea Malá

21. května 2024 9:32

Počasí, ilustrační fotografie.

Česko si na začátku týdne užilo krásný slunečný den s poměrně vysokými teplotami. Předpověď na úterý byla podle meteorologů dlouho nejistá. Jak nakonec bude? 

Zatímco v pondělí se většina míst deště či bouřek nepotkala, úterý už je přinést má. Od jihu totiž přibývá mraků. Během dne by měla převládat oblačná obloha, na severu území je pravděpodobnost slunce nejvyšší. 

Postupně se místy přidají přeháňky nebo déšť, které budou četnější v západní polovině území a místy se taky objeví bouřky. Pokud se někde vyskytnou opakovaně, mohou přinést velkou porci srážek. Na východě území ale budou srážky spíš výjimečné.

"Situace na dnešní den ale byla do poslední chvíle zčásti nejistá. Najít model, který by dnes vystihoval rozložení odpoledních teplot nejlépe, bylo docela složité, platí ale, že v případě déletrvajícího slunečního svitu se teploty dostanou až na 25 °C, čehož je největší pravděpodobnost na severu a severovýchodě republiky, jinak naměříme nejčastěji 19 až 23 °C," uvedli meteorologové na síti X.

Nejnovější zprávy