Kate se teď do práce nevrátí. Palác zveřejnil novinky o zdraví princezny i jednu dobrou zprávu

Návrat princezny z Walesu do práce není zatím kvůli jejímu zdravotnímu stavu na pořadu dne. Přesto ale Kate, která bojuje s rakovinou, s radostí sleduje úspěch kampaně Královské nadace pro rané dětství nazvané Early Years Business Task Force. Ta je zaměřená na usnadnění návratu rodičů malých dětí do práce. Podle nově zveřejněné zprávy by Velká Británie mohla na tomto plánu vydělat až 45,5 miliardy liber, informovalo zpravodajství Sky News.

„Nově zveřejněná zpráva nadace by neměla být vnímána jako hlášení o návratu Její královské Výsosti do práce. K tomu nedojde, dokud to nedovolí princeznin lékařský tým,“ citovalo zpravodajství Sky News mluvčího Kensingtonského paláce. „Projekt je pro princeznu obrovskou prioritou a proto byla po celou dobu informována o jeho vývoji,“ dodal mluvčí s tím, že není žádoucí, aby zdravotní stav princezny zastínil skvělé závěry této zprávy.

ČTĚTE TAKÉ: Zrůdnost z pekla, nebo dílo s nádechem božskosti? Králův portrét rozdělil společnost

„Princezna stále ještě potřebuje prostor pro zotavení, ale z výsledků zprávy je nadšená,“ poznamenal pro BBC výkonný ředitel projektu Christian Guy.

Zpráva, na jejímž vzniku se podíleli zástupci firem NatWest, Aviva, Co-op, Unilever, IKEA, LEGO Group, Iceland a Deloitte, vyzývá podniky, aby investovaly do podpory rodin s malými dětmi, například do pružnější pracovní doby nebo do pomoci s péčí o děti.

Výsledkem by podle nich mělo být zvýšení produktivity na pracovišti. Lepší přístup k pracujícím rodičům by umožnil dřívější návrat do práce. „Tato změna by mohla mít generační dopad a prospěla by jednotlivcům i ekonomice,“ uvedla Emma Franklinová ze společnosti Deloitte.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Karel III. byl otevřený, Kate vyvolala negaci. Expertka zhodnotila přístup královské rodiny

Tagy:
zdraví Velká Británie královská rodina Catherine, princezna z Walesu rakovina zdravotní stav