Jana (31): Potkala jsem kamarádčina snoubence s jinou. Chtěla jsem ji varovat, dočkala jsem se ale pěkné sprosťárny

Příběhy o nevěře: Potkala jsem kamarádčina snoubence s jinou. Chtěla jsem ji varovat, dočkala jsem se ale pěkné sprosťárny
Zdroj: Freepik

Jana zažila dilema, potkala totiž kamarádčina snoubence s jinou slečnou. Nevydržela se nemíchat do cizích věcí a Katce všechno pověděla. Ta se jí o pravdu neprosila a vyřadila ji ze seznamu svatebních hostů. To ještě Jana netušila, koho přistihne jako dalšího nevěrníka.

Michaela Hájková
Michaela Hájková 21. 05. 2024 10:00

Kdyby mi byl manžel nevěrný, chtěla bych to vědět. A to klidně i od kamarádky. Jenže když jsem Katce (33) prozradila, že jí snoubenec zahýbá, obrátilo se to proti mně.

Načapala jsem kamarádčina snoubence s jinou

Katka byla z našeho okolí poslední svobodnou kamarádkou a dost tím trpěla. Když tedy konečně potkala Petra a ten ji o rok později požádal o ruku, změnila se k nepoznání. Ze zapšklé smutné holky se díky Petrovi stala veselá ženská plná elánu a entusiasmu. Nemluvila prakticky o ničem jiném, než o chystané svatbě. Trochu mě tím iritovala, ani já se svou svatbou tolik neotravovala. Na druhou stranu si to zasloužila a já jí to moc přála.

Co se týče Petra, neznala jsem ho moc dobře. Podstatné pro mě bylo, jak vedle něj kamarádka zkrásněla a zářila štěstím. Zdálo se mi, že se k ní chová opravdu pěkně. Předchozí partneři byli tak trochu ignoranti nebo povrchní blbci. Za Petra bych téměř dala ruku do ohně, ovšem až do jednoho odpoledne, kdy jsem ho náhodou potkala na výletě. Jela jsem s mámou na výstavu její oblíbené umělkyně do Kutné Hory a koho jsme nezahlédly? Petra s nějakou slečnou a to rovnou ruku v ruce.

Procházeli se parkem, líbali se a mysleli si, že je nikdo nevidí. Jenže já ho poznala, a protože nejsem včerejší a vím, jak se chlapi umí vymlouvat, vyfotila jsem si ho. Probírala jsem to pak pořád dokola s mámou a měla dilema, zda o tom říct Katce. Máma na mě tlačila, ať na celou věc zapomenu. Já ale nechtěla, aby kamarádka udělala chybu a vzala si záletníka. Dala jsem si čas na rozmyšlenou, ale neumím moc dobře lhát nebo skrývat tajemství.

Kamarádka mi odmítala uvěřit

„Co je s tebou? Poznám na tobě, že se něco děje,“ řekla mi brzy po našem shledání. Nemohla jsem si pomoci, pověděla jsi jí, co jsem viděla. Nemohla tomu uvěřit a tvrdila, že byl Petr celý víkend s ní. Musela jsem si ho prý s někým splést. Ukázala jsem jí fotky a z tváře jí vyprchala všechna barva.

„Tak já nevím, asi si nezasloužím normálního manžela, jako všichni ostatní. Asi jsem tak hrozná, že nemůžu mít hezkej život. Kdybys mi to aspoň neukazovala. V čem to tobě pomůže, to by mě teda zajímalo. Cítíš se líp?“ vyčetla mi. Necítila jsem se vůbec líp a nejraději bych si nafackovala. Teď jsem byla ta špatná já. Co na tom, že Petr mou kamarádku podváděl?

Teď už vím, že se nemám plést do cizích věcí. Všechno se obrátilo proti mně. Katka Petra vyslechla, ten jí cosi nabulíkoval a svatba se plánuje dál. S jediným rozdílem, nejsem mezi zvanými. Petrovi se nelíbí, že jsem se pokusila překazit mu plán. Katka se asi zase nechce koukat na můj obličej, až si bude brát sukničkáře.

Zjistila jsem, že mám v okolí dalšího nevěrníka

Kamarádky je mi líto, ačkoliv Petr možná ten vztah s cizí holkou do svatby ukončí. Nikdy nevíme, kdy nám do manželství vstoupí někdo třetí, a možná i já bych raději hrála „mrtvého brouka“. Spíš mě mrzí, jak nefér jsem z toho všeho vyšla já. Nebylo mi vůbec příjemné jít s pravdou ven a pak jsem ještě potrestaná?

Netrvalo dlouho a stala se další nečekaná věc. Zjistila jsem, že je můj otec nevěrný mámě. Nepotkala jsem ho náhodně v parku jako Petra. Jeho milenka mě sama oslovila, protože si chtěla promluvit. Když jsem na tátu „uhodila“, byl z toho celý nešťastný a moc mě prosil, abych nic neříkala mámě. Slíbil, že si to vyřeší sám. Poučena událostí s kamarádkou držím jazyk za zuby, je to ale moc těžké. Už nechci raději o žádných aférkách nic vědět!

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Nela Boudová o těžkostech pěstounské péče: Dceru Sašu mi chtěli vzít

Nela Boudová o těžkostech pěstounské péče: Dceru Sašu mi chtěli vzít

Související články

Další články