Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Peclová
21. května 2024 9:38
Čas čtení 0:39

Apartmány u moře stojí méně než garsonka v Praze. Podívej se, jaké byty si můžeš dovolit

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Apartmány u moře stojí méně než garsonka v Praze. Podívej se, jaké byty si můžeš dovolit
Zdroj: Unsplash / Samuel Ferrara

Odbornice radí, jak na koupi bytu ve Španělsku. Vyjde to levněji, než bys čekal*a.

Češi nejčastěji kupují nemovitosti na španělském pobřeží jako druhý domov. Část roku tam žijí, další část pronajímají. „To jim pak umíme sehnat agenturu, která jim pronajímání bude spravovat. Třeba i česky mluvící,“ říká investorka Lenka Rosochová v podcastu O penězích se (ne)mluví, která ve Španělsku žije a pomáhá Čechům zařídit vše okolo bydlení. Někteří chtějí koupí bytu ochránit své peníze před inflací.

20. května 2024 16:10 Čas čtení 0:49 Blíží se termín platby daně z nemovitosti. Některým lidem stoupla až pětinásobně Blíží se termín platby daně z nemovitosti. Některým lidem stoupla až pětinásobně

„I když trend nemovitostí u moře roste od počátku války na Ukrajině mezi Středoevropany rychleji a ceny začínají růst i tady, pořád se tu dá narazit na nejeden zázrak,“ říká Rosochová.

Expertka klientům nemovitosti předem vybere a oni přijedou na prohlídky. Španělé dle ní nekladou velký důraz na prezentaci a byty naživo vypadají lépe než na fotkách. Nejčastěji se financují z vlastních peněz nebo hypotékou v Česku.

„Banky už na tuhle možnost celkem slyší a jsou na to připravené. Jen je obvykle potřeba ručit nemovitostí v Česku, ty španělské se ještě do zástavy nedají přijmout,“ dodává odbornice. Aktuální seznam nemovitostí na prodej najdeš zde

Domů
Sdílet
Diskuse