Kateřina Kaira Hrachovcová pečuje především o své duševní zdraví. Chodí do společnosti a na lidi se usmívá

od Šárka Cvrkalová
2 minuty čtení
Kaira Hrachovcová
Zdroj: Profimedia

V současné době je Kateřina Kaira Hrachovcová vidět například ve hře Pokračování příště. V té hraje postavu, která si ve svém životě prochází řadou problémů. Sama Kaira se v současné situaci snaží soustředit především na své duševní zdraví.

Kaira hraje v představení Hanu, herečku, která má strach, že se její postava po 15 letech v seriálu brzy lidem omrzí. Není si jistá, zda to, co dělá, je to, co skutečně chce. Sama Kaira podobné problémy podle svých slov nikdy neřešila.

„Nikdy jsem se, a to je fakt, jako herečka neprožívala. Neřešila jsem popularitu ani to, jestli mě někdo obsadí do další, nové role,“ říká v rozhovoru pro Deník.

Duševní zdraví je důležité

Kaira si uvědomuje, že v životě je podstatné především zdraví. A jakožto herečka se snaží myslet hlavně na svou psychiku. „Ze svého pohledu mohu tvrdit, že zdraví a duši, aby byly v rovnováze, se věnuji přirozeně řadu let,“ vysvětluje.

Velmi důležité pro ni v tomto ohledu je i to, že ji lidé přijímají mezi sebe. Lidé na ulici ji často poznávají a ona z toho má radost, daleko důležitější pro ni ale je, že si může jít sednout do své oblíbené hospody, kde je personálem, ale i místními štamgasty vnímána jako obyčejný jim rovný člověk.

Jak vznikla Kaira?

Kateřina mnohdy musí lidem vysvětlovat, jak vlastně vzniklo její jméno. Proč si začala říkat Kaira a co přesně pro ni tohle slovo znamená?

„Představte si, že bývám mezi lidmi, kterým to vysvětlovat nemusím. Oni vědí. Ale kdybych vám to měla přiblížit, tak takhle: Je to pro mě jméno, které má velkou sílu, hloubku. Je temnotou i světlem, má v sobě rovnováhu a všechny elementy. To možná stačí,“ svěřila se v roce 2016 pro iDNES.

Pro své psychické zdraví dělá Kaira maximum. Snaží se hodně chodit mezi lidi, věnovat se věcem, které ji baví, především se ale snaží usmívat se na své okolí. Protože s úsměvem na tváři jde podle jejích slov jednoduše všechno tak nějak lépe.

Zdroj: iDNES, Deník, Kondice, Praha 3

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články