Začalo to bodyshamingem na základní škole. Báře se spolužáci smáli za to, že je moc hubená, že má anorexii a vejde se za párátko. Nesla to velmi těžce a neměla ráda své tělo. "Bodyshaming se může týkat všeho. Velkých či malých uší, pih, postavy, prostě všeho," rozpovídala se v podcastu herečka, známá ze seriálu Slunečná.

Bodyshaming stupňoval úzkosti

Dokonce se se šikanou setkala i u herectví, což jí dost podkopávalo nohy. Nevěděla, jak to má řešit. Kupily se v ní úzkosti a malé sebevědomí. "Při každé roli v kostymérně i na place. Tam jsem dostala po základce druhý těžký kopanec ohledně mé postavy," dodala Bára Jánová.

Problémy s její psychikou se načítaly, až si jednoho dne chtěla vzít život. Připadala si na všechno sama, neuměla racionálně přemýšlet a chtěla všechno skončit. Naštěstí ale z balkónu na poslední chvíli neskočila a zavolala si radši pomoc.

Na záchytce bez mobilu

Jenže místo odborné pomoci ji odvezli na záchytku, kde byla sama zavřená na pokoji. Bez mobilu a naprosto zoufalá. "Předtím jsem měla nějakou tu skleničku, ale určitě jsem nebyla opilá. Mluvila jsem srozumitelně, jen jsem potřebovala, aby si mě někdo vyslechl. Jenže prý můžu s psychologem mluvit, až budu mít 0 promile, takže jsem skončila na záchytce a nikdo nevěděl, kde jsem," dodala.

Jak to celé dopadlo, a jak své neduhy dnes řeší, se dozvíte v podcastu (ne!)ZÁVISLÁ.

Zdroj: iGlanc.cz

Související články