Fortinet představuje nové firewally řady FortiGate 200G, které poskytují špičkový výkon a bezpečnostní služby s podporou umělé inteligence

Firewall nové generace posiluje konektivitu podnikových sítí na podporu rychlejšího ethernetu podle standardu Wi-Fi 7

PRAHA, ČR / SUNNYVALE, Kalifornie, 21. května 2024 – Společnost Fortinet (NASDAQ: FTNT), světový lídr v oblasti kybernetické bezpečnosti a průkopník konvergence sítí a zabezpečení, představila nový firewall nové generace (NGFW) se špičkovou úrovní zabezpečení a vysokým síťovým výkonem potřebným pro páteřní infrastrukturu moderních podnikových sítí. Řada FortiGate 200G, postavená na operačním systému FortiOS a nejnovějším bezpečnostním procesoru společnosti Fortinet páté generace (SP5), přináší zvýšenou propustnost firewallu, bezpečnostní služby FortiGuard s umělou inteligencí a porty 5GE pro nový bezdrátový standard Wi-Fi 7. Tyto funkce umožňují podnikům v interních prostředích efektivně podporovat a zabezpečovat rostoucí objem datového provozu a cloudové aplikace. 

„Sítě jsou stále složitější a rozsáhlejší a vyžadují vysoký výkon a pokročilé zabezpečení na periferiích. Řadu FortiGate 200G jsme navrhli tak, aby sloužila jako nový přístup k zabezpečení perimetru s výpočetním výkonem a ochranou s využitím umělé inteligence, kterou podniky v rámci svého areálu potřebují. Tento nový firewall typu NGFW postavený na našem nejnovějším patentovaném čipu SP5 umožní zákazníkům reagovat na změny v obchodních potřebách, snižovat rizika a zajišťovat pozitivní uživatelskou zkušenost,“ říká John Maddison, marketingový ředitel společnosti Fortinet.

Moderní hybridní sítě vyžadují výkon na periferii 

Firmy a instituce přešly od centralizovaného síťového modelu k decentralizovanému, kde zpracování informací a rozhodování probíhá blíže k periferii, kde data vznikají. Z tohoto důvodu potřebují infrastrukturu, která dokáže zpracovávat rostoucí množství dat a podporovat aplikace náročné na přenosovou kapacitu a zařízení internetu věcí mimo centrální síť. To je obzvláště důležité pro podnikové areály, kde se obvykle nachází více různých jednotek, které ke své činnosti potřebují bezproblémové připojení a cloudové aplikace.

Výkon a funkce využívající umělou inteligenci, které moderní podnikové sítě potřebují

Řada FortiGate 200G je koncipována tak, aby poskytovala vysoce výkonné síťové a bezpečnostní funkce, které jsou vyžadovány v moderním podnikovém areálu. Využívá patentovaný procesor Fortinet ASIC SP5, který poskytuje mimořádně vysokou propustnost, zvyšuje provozní efektivitu a umožňuje podnikům posílit ochranu proti hrozbám, které se neustále vyvíjí. 

Hlavní funkce a vlastnosti:

  • Špičkový výkon zabezpečení NGFW, včetně 7x vyšší propustnosti firewallu, 16x vyšší propustnosti IPsec VPN a 2x vyšší ochrany před hrozbami, než je průměr na trhu.
  • Špičkové zabezpečení na bázi umělé inteligence poskytované prostřednictvím bezpečnostních služeb FortiGuard zajišťuje komplexní ochranu před stávajícími i novými hrozbami. Zahrnuje služby jako je pokročilá prevence malwaru, filtrování DNS, prevence ztráty dat nebo správa bezpečnostního prostředí.
  • Porty 5GE podporují bleskurychlé připojení a zvyšují výkon přístupového bodu, optimalizují využití přenosové kapacity, zvyšují datovou propustnost a zajišťují vysokou dostupnost sítě.

Komplexní bezpečné síťové řešení pro edge prostředí

Řešení Fortinet Secure Networking zahrnuje pevná a bezdrátová řešení – NGFW, ethernetové switche a přístupové body – vše postavené na stejném operačním systému FortiOS a integrované jako součást bezpečnostní platformy Fortinet Security Fabric. Díky tomuto jedinečnému přístupu mohou zákazníci jednoduše spojit síťová zařízení se špičkovým zabezpečením, včetně využití zařízení FortiGate NGFW, kam patří i řada FortiGate 200G, jako bezdrátových routerů v edge prostředích. To jim poskytuje přehled, bezprecedentní kontrolu a komplexní zabezpečení v celém areálu a snižuje rizika. 

Další zdroje (v angličtině)

  • Navštivte stránky www.fortinet.com/trust, kde se dozvíte více o inovacích společnosti Fortinet, partnerské spolupráci, procesech zabezpečení produktů a produktech podnikové třídy, které přispívají k zajištění osvědčené kybernetické bezpečnosti všude tam, kde ji potřebujete.
  • Další informace o závazku společnosti Fortinet k zabezpečení a integritě produktů, včetně odpovědného vývoje produktů a přístupu a zásad zveřejňování zranitelností.

 

O společnosti Fortinet

Fortinet (NASDAQ: FTNT) je hnací silou vývoje kybernetické bezpečnosti a konvergence síťových a bezpečnostních technologií. Jejím posláním je zabezpečit uživatele, zařízení a data na všech místech. Poskytuje tak kybernetickou bezpečnost všude tam, kde ji uživatelé potřebují, a to díky nejrozsáhlejšímu a nejucelenějšímu portfoliu řešení zahrnujícímu více než 50 produktů podnikové třídy. Řešením společnosti Fortinet, která patří k nejrozšířenějším, nejčastěji patentovaným a nejlépe ověřeným na trhu, důvěřuje přes půl milionu zákazníků. Fortinet Training Institute, jeden z největších a nejširších školicích programů v oboru, se snaží všem zpřístupnit vzdělání v oblasti kybernetické bezpečnosti a nové kariérní příležitosti. FortiGuard Labs, elitní výzkumná organizace společnosti Fortinet, vyvíjí a využívá špičkové technologie strojového učení a umělé inteligence s cílem poskytovat zákazníkům včasnou konzistentní ochranu nejvyšší úrovně spolu s informacemi o hrozbách, na něž mohou okamžitě reagovat. Další informace naleznete na stránkách https://www.fortinet.com, v blogu společnosti Fortinet a na stránkách laboratoří FortiGuard Labs.