Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Do Plzně zítra dorazí Sparta, připravte se na rozsáhlé policejní manévry

Policie v souvislosti s fotbalovým utkáním finále MOL Cup 2024 připravuje opatření k zajištění bezpečnosti

Autor: Karel Aleš úterý 21. května 10:34 , aktualizace 11:55

Fanoušci Policie

Partner článku – Toyota Dolák


     Ve středu 22. května se v Doosan Areně odehraje fotbalové klání v rámci finále MOL Cupu mezi domácím týmem FC Viktoria Plzeň a hostujícím AC Sparta Praha, na kterém se očekává vysoká fanouškovská účast obou fotbalových celků.

Sdělení Policie ČR

     Na zítřejší odpoledne a večer jsme v souvislosti s tímto zápasem přijali bezpečnostní opatření, abychom zajistili co možná nejklidnější bezpečnostní situaci na území města Plzně jak před samotným utkáním, v jeho průběhu a stejně tak i po jeho ukončení. "Zaměřovat se nebudeme jenom na okolí a prostory fotbalového stadionu, ale i na příjezdové cesty do Plzně, autobusové a vlakové nádraží, ale také na centrum našeho krajského města. Tak jako vždy je především našimi prioritami zajištění bezpečnosti osob a majetku, veřejného pořádku a bezpečnosti v dopravě", dodává náměstek ředitele krajského ředitelství pro službu kriminální policie a vyšetřování plk. Mgr. Michal Krejbich.

     Jelikož je s ohledem na vysoký počet fanoušků obou týmů tento zápas vyhodnocen jako vysoce rizikový, nasazujeme do bezpečnostního opatření na několik desítek policistů jak ze struktur Krajského ředitelství policie Plzeň, tak i z plzeňského městského ředitelství. Konkrétně se bude jednat o policisty ze služby pořádkové policie - policisty z obvodních oddělení, dopravní policie, speciální pořádkové a krajské pořádkové jednotky, zásahové jednotky nebo o policisty ze skupiny kynologických činností. Samozřejmostí je pak i zapojení kolegů ze služby kriminální policie a vyšetřování, stejně tak jako policistů z antikonfliktního týmu.
     Do opatření jsou zařazeni také kolegové z jiných krajských ředitelství, a to např. policisté z pražské služební hipologie. Policejní hlídky budou dohlížet na to, aby nedocházelo k případnému protiprávnímu jednání, a pokud již takové případy nastanou, aby byly v souladu se zákonnými normami také postihovány.

     Spolupráci máme nastavenou s Městskou policií Plzeň, FAČR, Magistrátem města Plzně i bezpečnostní agenturou tak, abychom mohli co možná nejefektivněji zajistit plnění našich povinností a úkolů.

     Doporučujeme všem, kteří míří na tento zápas - ať již na stadionové tribuny či do restauračních zařízení v Plzni, aby využívali při přepravě městskou hromadnou dopravu a do centra města se svými vozy, pokud možno, nezajížděli a nechali je na parkovištích v okrajových částech. Je více než pravděpodobné, že parkování v centru města bude v den zápasu velmi problematické. Fotbalový stadion se otevírá již v 16 hodin, proto doporučujeme fanouškům, aby využili dvouhodinový časový interval do zahájení utkání - do 18. hodiny,  pro to, aby se bez obtíží a včas dostali na tribuny.

     Závěrem bychom chtěli upozornit na zákaz používání pyrotechniky. Její používání na stadionu představuje z důvodu možného zranění zde přítomných osob vysoké riziko. Dalším nebezpečím je i možnost vzniku požáru  a poničení majetku stadionu. Použití pyrotechniky je kvalifikováno jako přestupkové jednání, za které může být uložena pokuta od 10 tisíc korun až do výše 50 tisíc korun, při opakovaném přestupku až 100 tisíc korun. To stejné platí i pro využívání pyrotechniky při přesunu na fotbalový stadion a při cestě z něj, stejně tak jako pro vnášení pyrotechnického výrobku na stadion.

     Fair play chování příznivců obou fotbalových týmů je základním předpokladem pro to, aby byl tento zápas pro všechny příjemným sportovním zážitkem a obešel se bez nepříjemností.

     Pokud byste potřebovali řešit cokoliv, co spadá do naší kompetence, neváhejte se na nás obrátit, ať již na kolegy přímo na místě nebo na nejbližší policejní služebně, stejně tak jsme vám k dispozici na naší tísňové lince 158.


     Na těchto fotografiích se pak můžete podívat, jak dopadla Doosan Aréna po listopadovém zápase se Spartou v roce 2022:


 


Toyota Dolák

V současné době je společnost TOYOTA Dolák jediným autorizovaným partnerem značky TOYOTA v jihočeském a plzeňském kraji a také od Příbrami až po Prahu. Naším cílem je mít spokojené zákazníky, kteří k nám cítí důvěru a vědí, za jaké služby u nás platí. Jsme rádi, že se nám tento cíl daří naplňovat.