Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Peclová
21. května 2024 12:41
Čas čtení 0:32

Na tyto školy máš ještě šanci se dostat. Podívej se, kde všude byla vyhlášena druhá kola

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Na tyto školy máš ještě šanci se dostat. Podívej se, kde všude byla vyhlášena druhá kola
Zdroj: Unsplash/Firmbee.com/volně k užití

Elektronický systém DiPSy zveřejnil seznam středních škol, které vypsaly druhé kolo přijímacích zkoušek. Na přihlášení máš už jen pár dní.

Stejně jako v prvním kole si uchazeč může vybrat maximálně tři obory bez talentové zkoušky a dva s ní. V druhém kole se však již nedělají jednotné přijímačky. Započítávají se výsledky z prvního kola. Pokud uchazeč zkoušky z matematiky a češtiny nedělal, může se hlásit jen na nematuritní nebo talentové obory.

21. května 2024 7:20 Čas čtení 0:39 Začínají studentské volby do Evropského parlamentu. Kdo vede u mladých lidí? Začínají studentské volby do Evropského parlamentu. Kdo vede u mladých lidí?

Termín podání přihlášky je do půlnoci 24. května. Podat ji lze kdykoliv online pomocí identity občana a není třeba vyplňovat osobní údaje, nic tisknout ani fyzicky podepisovat. Pozvánka ke zkoušce přijde elektronicky.

Přihlásit se je možné i výpisem ze systému, kde se vše vyplní online, ale bez přihlášení. Všechny dokumenty je pak potřeba vytisknout, podepsat a poštou nebo osobně doručit na vybrané školy. Vyplnit lze i klasickou listinnou přihlášku, kterou je třeba do zvolené školy rovněž doručit. Více informací a seznam škol najdeš zde.

Domů
Sdílet
Diskuse