Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. května 2024 13:07
Čas čtení 0:40
Ella Petrová

Nová videohra přibližuje dílo slavného absurdistického spisovatele. Zahráli si v ní čeští herci

Nová videohra přibližuje dílo slavného absurdistického spisovatele. Zahráli si v ní čeští herci
Zdroj: Playing Kafka
TECH MOBILNÍ HRY
Uložit Uložené

Herní adaptace Zámku, Procesu a Dopisu otci vznikla ve spolupráci s předními experty na Kafkovo dílo. Playing Kafka přibližuje Kafkovo dílo nové generaci, je pro hráče i nehráče.

Videohra Playing Kafka vznikla ve spolupráci mezi pražským studiem Charles Games a Goethe-Institutem jako součást připomínek stoletého výročí spisovatelova úmrtí. Hodinu a půl dlouhý herní zážitek je už teď zdarma dostupný na Androidu, herní platformě Steam i Apple App Storu pro zařízení s iOS.

Doporučeno
GTA VI konečně dostalo oficiální datum vydání. Kdy si nejočekávanější hru současnosti zahrajeme? GTA VI konečně dostalo oficiální datum vydání. Kdy si nejočekávanější hru současnosti zahrajeme? 18. května 2024 9:51

Hra je dostupná česky, německy a anglicky, s plným dabingem. O české hlasy se postarali David Novotný, Jaroslav Plesl nebo Jana Stryková. Ve třech kapitolách zpracovává Zámek, Proces a také nikdy neposlaný dopis, v němž se Kafka vyrovnává se vztahem ke svému otci.


Playing Kafka novou formou zpřístupňuje Kafkův literární odkaz pro novou generaci. Věříme, že jazykem 21. století ukáže, že Kafkovo dílo je relevantní víc než kdykoliv předtím,“ vysvětluje vývojář ze studia Charles Games Ondřej Paška.


Videohra vychází z tradice herních adventur. Kromě příběhu samotného v ní tak najdete řadu menších hádanek a rozhodnutí, která mohou zásadně ovlivnit osud postav. „Na rozdíl od jiných adventur se Playing Kafka ovládá tak, že místo klikání na sebe postavy a objekty přetahujete,“ dodává vývojář Vít Šisler.

Domů
Sdílet
Diskuse