Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Kroos po finále LM s Realem a domácím Euru skončí s fotbalem

Záložník Realu Madrid Toni Kroos ukončí po domácím mistrovství Evropy ve 34 letech kariéru. Německý fotbalista ještě předtím může pošesté vyhrát Ligu mistrů, čímž by vyrovnal rekord. S Realem zatím tuto trofej vybojoval čtyřikrát a jednou s Bayernem Mnichov.

Toni Kroos
zdroj: Reuters

"Jak jsem vždycky říkal: Real je a bude mým posledním klubem. Měl jsem cíl skončit kariéru na vrcholu," informoval mistr světa z roku 2014.

"Jsem šťastný a hrdý na to, že jsem v hlavě našel ten pravý okamžik učinit rozhodnutí," doplnil obdivovaný tvořivý záložník.

V dresu španělského klubu ho čeká finále Ligy mistrů 1. června proti Borussii Dortmund. Pokud uspěje, dorovná Kroos bývalého hráče Realu Paca Genta. Letos se také počtvrté stal španělským ligovým mistrem.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Real Madrid – Bayern Mnichov

S reprezentací se původně rozloučil po odloženém evropském šampionátu před třemi lety, ale s koučem Julianem Nagelsmannem se dohodl na návratu. Zatím má v národním týmu 108 startů a 17 branek.

"Dlouho jsem přemýšlel a došel k tomu, že tato sezona, tato skvělá sezona, desátá v Realu, bude zároveň moje poslední," řekl Kroos.

"Teď už vím, jaký je to pocit, být na jedné straně hrozně šťastný a na druhé hrozně smutný," dodal fotbalista, který v dresu Realu slavil celkem 22 trofejí. S Bayernem vyhrál mimo jiné třikrát Bundesligu i Německý pohár.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články