Minibus s dělnicemi a jejich dětmi sjel z trajektu do Nilu. Zemřelo nejméně 10 lidí

Nejméně 10 lidí v úterý zahynulo v egyptské Gíze severně od Káhiry, když minibus obsazený asi dvacítkou dělnic a jejich dětmi spadl z přívozu do Nilu. Oznámilo to podle zahraničních tiskových agentur egyptské ministerstvo zdravotnictví.

„Bilance obětí je deset a může se zvýšit,“ řekl agentuře AFP mluvčí ministerstva. Podle deníku Al-Ahram, jenž o události informoval jako první, autobus přepadl z přívozu přeplouvajícího řeku poté, co řidič nezatáhl ruční brzdu. Podle stejného zdroje se řidič pokusil o útěk a byl zadržen.

ČTĚTE TAKÉ: Jeden mrtvý, desítky zraněných: Silné turbulence při letu do Singapuru mají tragickou dohru

Devět dalších cestujících bylo převezeno k ošetření do okolních nemocnic, uvedly úřady. Egyptský ministr práce Hasan Šehata bez dalších podrobností uvedl, že mikrobus převážel skupinu žen pracujících na farmě. Podle informací agentury AP byly mezi oběťmi také čtyři děti.

Státní zástupce zahájil vyšetřování a nařídil technickou kontrolu mikrobusu, který se podařilo z řeky vyzvednout, uvedl deník Al-Ahram.

Nehody na egyptských silnicích, železnicích i řekách a kanálech jsou poměrně časté, hlavně kvůli jejich špatné údržbě a nedostatečným předpisům, uvedla AP. Zejména v zemědělských oblastech podél četných kanálů zemědělce a dělníky často přepravují malé a přetížené čluny. V únoru zahynulo nejméně 10 z 15 nádeníků na palubě přívozu, který se potopil rovněž na Nilu v Gíze.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Minuta ticha za masového vraha? Hanba v OSN, kritizují v Německu uctění íránského prezidenta

Tagy:
oběť dělník Gíza Nil