Hlavní obsah

Sousedy napadl muž v Rotavě pěstmi. Chtěl změnit vyúčtování energií a služeb

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až čtyři roky vězení hrozí 61letému muži, který podle policie napadl v dubnu v Rotavě na Sokolovsku své sousedy a požadoval změnu vyúčtování energií a služeb. Policisté nyní informovali, že agresorovi sdělili podezření ze spáchání přečinů ublížení na zdraví, vydírání a porušování domovní svobody.

Foto: Miloslav Hradil, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K incidentu došlo v polovině dubna. „Ve večerních hodinách měl mít jednašedesátiletý muž v panelovém domě na Rotavě slovní rozepři se svými sousedy. Po chvíli měl neoprávněně vstoupit do bytové jednotky svého souseda a po krátké diskuzi fyzicky napadnout sedmdesátiletého muže, kterého měl několikrát udeřit pěstí,“ popsal v úterý mluvčí karlovarské krajské policie Jakub Kopřiva.

Útočník pak měl do muže strčit oběma rukama, takže ten zakopl a upadl na zem. „Jednašedesátiletý muž si měl poté na něj kleknout, napřahovat se na něj pěstí, přitom mu vyhrožovat a požadovat, aby změnil vyúčtování energie a služeb,“ uvedl mluvčí.

Napadeného muže se snažila bránit třiašedesátiletá žena, která se v bytové jednotce taktéž nacházela. Násilníka několikrát vyzvala, aby byt opustil, ale ten nereagoval.

Invalidní důchodce z Brněnska dal exekutorovi do zubů. Mám papíry na hlavu, křičel u toho

Krimi

„Poté ho měla chytit za ruku. Muž měl ženu také udeřit. Po chvíli se dvojici povedlo jednašedesátiletého muže ‚vystrkat‘ z bytové jednotky,“ doplnil Kopřiva s tím, že 63letá žena i 70letý muž následně vyhledali lékařské ošetření.

V případě prokázání viny hrozí agresivnímu muži až čtyři roky vězení.

Cyklista surově zbil dceru s matkou. Žalobce navrhuje podmínku

Krimi

Výběr článků

Načítám