Rusové zatkli bývalého velitele na Ukrajině, viní ho z korupce. ‚Kritizoval jsem armádu,‘ říká

V Rusku zatkli a umístili do vazby bývalého velitele 58. armády Ivana Popova, úřady ho podezírají z rozsáhlého podvodu. Informovala o tom ruská státní agentura TASS. Popov velel části invazních jednotek na Ukrajině, loni ho odvolali. On sám obvinění přičetl vlastní kritice situace na frontě.

Sledovali jsme online Moskva Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ivan Popov

Ivan Popov | Zdroj: Profimedia

Popova viní z nelegálního prodeje dvou tisíc tun kovových konstrukcí v hodnotě asi 100 milionů rublů (přes 25 milionů korun), které byly určeny na stavbu obranné linie na Ukrajině, napsal nezávislý server Meduza s odvoláním na další ruská média.

Foltýn: Rusko lze porazit mimořádně levně. Čím déle ale budeme s pomocí váhat, tím víc to bude stát

Číst článek

Generálmajor Popov velel různým jednotkám a formacím, účastnil se také „speciální vojenské operace“ v různých sektorech, poznamenal server Kommersant, přičemž použil termín, kterým Moskva označuje svou rozsáhlou vojenskou agresi proti Ukrajině.

Popov velel 58. vševojskové armádě, kterou Meduza označila jako jednu z největších a nejschopnějších formací v ruských ozbrojených silách. Loni v červenci byl z funkce odvolán. On sám tehdy uvedl, že o velení 58. armádě přišel kvůli tomu, že mluvil bez příkras o problémech ruské armády. Například o tom, že kvůli nedostatku výzvědných prostředků zaměřených na dělostřelectvo ukrajinských sil umírá mnoho ruských vojáků.

V Rusku v poslední době zadrželi několik lidí kvůli podezření z úplatkářství týkajícího se ministerstva obrany včetně vysoce postavených činitelů resortu jako je náměstek ministra obrany Timur Ivanov nebo šéf personálního ředitelství na ministerstvu Jurij Kuzněcov. Minulý týden ruský prezident Vladimir Putin překvapivě nahradil šéfa resortu Sergeje Šojgua ekonomem a bývalým místopředsedou vlády Andrejem Bělousovem.

hof, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme