Tendr na audiokomentáře pro fotbalovou ligu vyhrál Český rozhlas

úterý, 21. května 2024, 16:55 Aktuality, Rádio MediaGuru

Nejvýhodnější nabídku v tendru na audiokomentáře obou nejvyšších ligových fotbalových soutěží předložil Český rozhlas.

Ilustrační foto, zdroj: Shutterstock

Ilustrační foto, zdroj: Shutterstock

Nejvýhodnější nabídku ve výběrovém řízení na vysílání audiokomentáře zápasů obou nejvyšších tuzemských celostátních fotbalových ligových soutěží předložil Český rozhlas. Oznámila to Ligová fotbalová asociace (LFA). Informovala tak o dalším vítězi z tendrů na vybraná audiovizuální práva, které byly vypsány na konci března.

Tendr na vysílání audiokomentáře zápasů obou celostátních ligových soutěží proběhl dvoukolově a jediným hodnotícím kritériem pro vítěze byla předložená cena. Nejvýhodnější nabídku na základě těchto kritérií podal Ligové fotbalové asociaci Český rozhlas.

Český rozhlas, který je veřejnoprávní institucí provozující celoplošné rozhlasové vysílání na území Česka, získal licenci pro audiokomentáře utkání pro následující tři sezony, počínaje ročníkem 2024/25 a konče ročníkem 2026/27.

LFA v minulém týdnu vybrala společnost Pragosport ve výběrovém řízení na streaming nejvyšší domácí soutěže pro účely kurzového sázení mimo území Česka. 

Už loni LFA v tendru na televizní práva rozhodla o jejich poskytnutí  O2 TV. Nejvyšší nabídku v soutěži o exkluzivní práva pro streaming pro účely kurzového sázení zaslal zájemce Betano. Na televizní práva pro národní fotbalovou ligu nabídl nejlepší podmínky Pragosport.

Od nadcházející sezóny se také mění titulární partner, kterým se místo společnosti Fortuna stane Chance.

-mav-