Společnost pro trvale udržitelný život pořádá ve spolupráci se Zeleným kruhem a Klimatickou koalicí dne 21. května od 16 hod.  debatu s kandidáty a kandidátkami do Evropského parlamentu, která bude zaměřená na environmentální témata.
 
𝗩𝗲 𝗱𝗻𝗲𝗰𝗵 7. 𝗮 8. č𝗲𝗿𝘃𝗻𝗮 𝗽𝗿𝗼𝗯ě𝗵𝗻𝗼𝘂 𝘃 Č𝗲𝘀𝗸𝘂 𝘃𝗼𝗹𝗯𝘆 𝗱𝗼 𝗘𝘃𝗿𝗼𝗽𝘀𝗸é𝗵𝗼 𝗽𝗮𝗿𝗹𝗮𝗺𝗲𝗻𝘁𝘂. Tyto volby jsou ve velké míře veřejností přehlížené, volební účast je tradičně jedna z nejnižších v celé Evropské unii.
𝗭 𝗵𝗹𝗲𝗱𝗶𝘀𝗸𝗮 𝗼𝗰𝗵𝗿𝗮𝗻𝘆 ž𝗶𝘃𝗼𝘁𝗻í𝗵𝗼 𝗽𝗿𝗼𝘀𝘁ř𝗲𝗱í 𝗮 𝗸𝗹𝗶𝗺𝗮𝘁𝘂 𝗷𝘀𝗼𝘂 𝘁𝘆𝘁𝗼 𝘃𝗼𝗹𝗯𝘆 𝘃ý𝗿𝗮𝘇𝗻ě 𝗱ů𝗹𝗲ž𝗶𝘁ě𝗷ší 𝗻𝗲ž 𝗻á𝗿𝗼𝗱𝗻í 𝘃𝗼𝗹𝗯𝘆, 𝗷𝗲𝗹𝗶𝗸𝗼ž 𝗻𝗮𝗽𝗿𝗼𝘀𝘁á 𝘃ě𝘁š𝗶𝗻𝗮 𝗲𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁á𝗹𝗻í 𝗮 𝗸𝗹𝗶𝗺𝗮𝘁𝗶𝗰𝗸é 𝗹𝗲𝗴𝗶𝘀𝗹𝗮𝘁𝗶𝘃𝘆 𝘃𝘆𝗰𝗵á𝘇í 𝗽𝗿á𝘃ě 𝘇 𝗘𝗨. 𝗣𝗿𝗼𝘁𝗼 𝗷𝗲 𝗸𝗹íč𝗼𝘃é, 𝗸𝗼𝗵𝗼 𝘀𝗶 𝗱𝗼 𝗘𝘃𝗿𝗼𝗽𝘀𝗸é𝗵𝗼 𝗽𝗮𝗿𝗹𝗮𝗺𝗲𝗻𝘁𝘂 𝘇𝘃𝗼𝗹í𝗺𝗲.
Jak to vypadá s budoucností Zelené dohody pro Evropu ?  Kdy reálně skončí fosilní paliva? Zvládneme budoucnost bez naftových motorů? A kdy se konečně dočkáme zákazu klecových chovů? To vše jsou otázky, které položíme jednotlivým kandidátům a kandidátkám do na poslance a poslankyně do Evropského parlamentu.
 
Na tuto besedu jsem pozvali zástupce všech stran, kteří mají alespoň teoretický potenciál mít svého zástupce v EP.
Pozváni byli:
ANO – čekáme na reakci
Piráti – David František Wagner
Přísaha a Motoristé sobě – čekáme na reakci
Socdem a Budoucnost – Klára Školníková
SPD a Trikolora – Milan Urban
Spolu – Luděk Niedermayer
Stačilo – Jan Skalický
STAN – Adam Holub
Zelení – Petr Doubravský
Moderuje: Jiří Dlouhý, Společnost pro trvale udržitelný život
 
Akce se uskuteční v České vědecko-technické společnosti, Novotného lávka 5, Praha 1 (sál 418) a zároveň online:  https://bit.ly/stuzvolby2024

Vstup na besedu je zdarma
 
Více informací zde.