Rozpolcený Červenka: Mohli jsme odměnit lidi dalším bodem. Pastrňák vyjmenoval chyby

Kapitán české hokejové reprezentace Roman Červenka je přesvědčený, že se tým ve čtvrtečním čtvrtfinále domácího mistrovství světa nemusí bát žádného soupeře. Po prohře s Kanadou 3:4 v prodloužení v rozhovoru s novináři přiznal i rozporuplné pocity. Zápas s Kanadou si užily i nové posily David Pastrňák a Pavel Zacha.

Svěřenci trenéra Radima Rulíka vyzvou ve čtvrtek USA. „Máme takový tým, že bychom se neměli bát nikoho. Samozřejmě, že je tu spousta skvělých týmů, ale myslím si, že máme skvělý mančaft a charakterově super kluky, kteří tam ve čtvrtek nechají všechno, ať proti nám bude hrát kdokoli,“ prohlásil Červenka ještě předtím, než byl známý soupeř pro české hokejisty.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Dejte Davidovi najíst a bude to ok, říká Pastrňákova maminka. Jak tipuje umístění hokejistů?

Češi ještě v 57. minutě prohrávali s obhájci zlata ve vyprodané O2 areně 1:3, během 75 sekund ale srovnali. Asistencí a gólem se na tom podílel Červenka. V prodloužení ale výběr pořadatelské země inkasoval při vlastní přesilovce. „Jsou to smíšené pocity, závěr zápasu se nám povedl. Šli jsme za góly, ale škoda, že jsme neodměnili sebe i lidi bodem navíc v prodloužení. Byla to velká šance, ale bohužel to nedopadlo,“ litoval hráč švýcarského klubu Rapperswilu.

Byl to právě on, kdo minutu a 49 sekund před koncem základní hrací doby vyrovnal, a hlediště podruhé během chvíle explodovalo radostí. „Byl to příjemný pocit. Lidi jsou opravdu skvělí. Škoda prodloužení, protože momentum bylo na naší straně a ještě jsme šli do přesilovky čtyři na tři. Byla to velká šance zápas rozhodnout, ale dopadlo to takhle,“ konstatoval Červenka.

Premiéru na turnaji si po jeho boku připsali hvězdní hráči Bostonu David Pastrňák a Pavel Zacha, který dokonce debutoval v reprezentačním A-týmu. „Oba jsou skvělí hráči. Takový soupeř ti dá těžko šanci v každém střídání, musíš být trpělivý a čekat. Spoustu věcí jsme řešili narychlo. Kluci jsou tady chvíli, není to jednoduché. Doufám, že ve čtvrtek všichni odehrajeme nejlepší zápas,“ mínil bývalý hráč Slavie, Omsku, Calgary nebo Chomutova.

Zacha ocenil atmosféru

Pastrňák si prý zápas užil, ale s výhrou by to bylo lepší. „Jsem však rád, že se podařilo si zahrát doma, jen škoda, že to neskončilo vítězně, protože přesilovka čtyři na tři je obrovská šance,“ řekl Pastrňák. Přiznal, že došlo ke dvěma chybičkám. „Ztratili jsme puk, mohli jsme to vybojovat v obranném pásmu, ale přeskočilo to brusli, pak hokejku a najednou to skončilo v bráně. Určitě je to zklamání, ale teď už s tím nic neuděláme. Musíme se soustředit, abychom si pořádně odpočinuli a připravili se na čtvrtfinále,“ dodal.

Atmosféru v O2 aréně si pochvaloval Pavel Zacha. „V paměti mi asi nejvíc utkví ten náš poslední gól s tou atmosférou. Když ho Červus dal, viděl jsem všechny ty fanoušky, jak tam skáčou. Vyrovnat takhle před koncem bylo super. Už od rozcvičky jsem viděl, že je tam velká česká podpora. Mám tady rodinu, fanoušci byli vážně výborní, moc jsem si to užil,“ pronesl.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Jsem stresař, přiznává žena hokejisty Krejčíka. Prozradila, jak s mužem komunikuje před zápasy

Tagy:
Kanada David Pastrňák hokej USA Radim Rulík Pavel Zacha Boston Bruins Roman Červenka MS v hokeji 2024