Herečka se narodila 13. srpna roku 1983 v Bratislavě. Ve svých deseti letech si zahrála Evku v televizním seriálu Škriatok (Skřítek 1995). Stala se tak dětskou filmovou hvězdou. Přitom vůbec netoužila po hvězdné kariéře.

Celkem devět let se věnovala karate. Chodila pravidelně na tréninky, a možná právě díky nim má skvělou figuru. Aktuálně považuje za svůj nejoblíbenější sport jízdu na snowboardu, proto ji v zimě nejčastěji můžete potkat právě na zasněženém svahu.

Chtěla být soudní lékařkou

Původně bylo jejím snem pracovat na plastické chirurgii, následně ji okouzlila náplň práce soudní lékařky. Nakonec její životní cesta vedla úplně jinudy. Začala pracovat v rozhlase, a díky svému líbeznému hlasu následně dostala příležitost v dabingu.

Přes práci s hlasem se dopracovala pohledná slečna až k herectví a divadlu. Po studiu na střední škole už byla rozhodnutá pro dráhu herečky, a tak se přihlásila na Vysokou školu múzických umění v Bratislavě, kam v roce 2001 nastoupila, a kterou úspěšně vystudovala.

Debutovým filmem, v němž okouzlující mladá herečka zaujala, byl česko-slovenský koprodukční snímek režiséra a scénáristy Juraje Nvoty, Kruté radosti (2002). Zahrála si tehdy se zkušeným Ondřejem Vetchým. Za svou roli získala ocenění IGRIC. 

Kousek nebe

Čeští diváci půvabnou herečku s měděnými vlasy zaznamenali v kultovní pohádce Čert ví proč. Tam získala hlavní roli princezny Aničky, která okouzlila české divádky. Zahrála po boku se své pohádkové důvěrnice Ivy Janžurové. Kvůli roli se naučila perfektně česky.

Následovalo romantické válečné drama Petra Nikolaeva Kousek nebe (2005). Námětem byla povídka Štěstí autora Jiřího Stránského o lásce dvou mladých lidí, kteří jsou zavření v padesátých letech v komunistické věznici.

Křehký komorní příběh má své vlastní kouzlo, právě díky hereckým výkonům hlavních dvou postav. Lidský příběh o zranitelnosti a o tom, že hluboká láska se může zrodit i v krutých podmínkách, kdy je kolem vás jen otupělost a bezpráví.

Sedne jí divadlo i film

Patří k nejobsazovanějším herečkám nejen doma na Slovensku, ale i u nás v Čechách. V posledních letech ji fanoušci zahlédli v historickém dramatu Filipa Renče Lída Baarová (2016). Zahrála si v Poslední aristokratce (2019) Jiřího Vejdělka nebo v koprodukční fantasy pohádce Zakletá jeskyně (2022). 

Zrzavá kráska se objevila v mnoha filmech, televizních inscenacích a seriálech. Aktuálně je v angažmá Slovenského národního divadla. Jeviště herečce také svědčí. Už na počátku své kariéry uchvátila v divadelní hře Manon Lescaut kritiky, a získala cenu Dosky 2006.

V současnosti se věnuje herečka kromě rodiny a své krásné dcerky rozhlasu, dabingu, divadlu i natáčení. Vnímaví čtenáři jistě poznali okouzlující herečku Táňu Pauhofovou.

Zdroje: www.csfd.cz, https://zenysro.cz