Vlídnost, péče o druhé, vřelý přístup a ochota jsou vlastnosti, které se v životě už moc nevidí, říkají mnozí skeptici. Proto, když takového člověka potkáte, měli byste si vážit jeho snahy o dobro světa. Možná je to z dnešního konzumního pohledu poněkud naivní přístup, ale dává nám naději, že hodní lidé ještě nevymřeli.

Bohužel takoví lidé na svou dobrotu často doplácejí, protože se najdou další, kteří je rádi po všech stránkách využívají.

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Řeknete si Panna? A nejhodnější? Když vás třeba v práci neskonale prudí svým až nechutně perfekcionistickým postojem? A taky je realistická, analytická a kritická. Tak kde je ta dobrota srdce? Nebojte se, na seznam lidí s nejčistším srdcem patří zcela určitě.

A staví ji tam nejenom její snaha pomáhat opuštěným zvířatům, ale především schopnost přimět lidi, aby spolu vycházeli. Chcete v práci potlačit neustálé napětí? Přijměte mezi sebe Pannu a uvidíte, jak bude vše v pohodě. Lidé narození v tomto znamení totiž vynikají touhou každému pomáhat a to i za cenu svých ústupků. Bohužel v pracovní sféře bývají v postupu přeskakovány kolegy s ostřejšími lokty. Ostatně i jejich šéf ví, že by byla škoda povýšit tak výkonného pracanta, který táhne celé oddělení.

Panny jsou velmi dobré pozorovatelky se specializací na detail. Jinými slovy, neunikne jim spousta drobností, které se ostatní snaží skrýt, protože signalizují jejich potíže. A tady nastupuje Panna se svými promyšlenými gesty pomoci. Často to dělá takzvaně na tajňačku, takže se vděku rozhodně nedočká.

Váhy (23. 9. - 23. 10.)

Je celkem jasné, že lidé narození ve znamení Vah jsou takové chodící dobrotivé duše. Tenhle předpoklad už vlastně vychází z faktu, že usilují o harmonii a spravedlnost jak ve vztazích, tak životě jako takovém.

Zrozenci Vah jsou diplomaté, kteří to se svou ohleduplností občas přehánějí, přesněji řečeno, jsou ochotni jít z cesty i za cenu, že protistrana nemá pravdu. Jenže pro ně je důležitý fakt, že tak zamezí případnému konfliktu. To je pro ně úspěch, byť jim pochopitelně není jedno, že se k nim někdo zachoval špatně.

Pro své umění řešit napjaté situace často bývají cílem toxických lidí, kteří je rádi využívají ku prospěchu svých věcí.

Střelec (23. 11. - 21. 12.)

Optimističtí Střelci kudy chodí, tudy šíří dobro a optimismus. A taky štědrost, které mnozí zneužívají. Problém je v tom, že lidé narození ve znamení Střelce věří, že stejně jako oni, i ostatní jsou čestní, pravdomluvní a nikdy by nezneužili nabízenou pomoc.

A po každé se najde někdo, kdo si z nich udělá pomyslného sluhu, otevřenou peněženku, zkrátka užívá si jejich dobroty nad rámec slušnosti. Jelikož jsou Střelci pozitivně naladění lidé, nad podobně vykutálenými jedinci často mávnou rukou, i když je to v koutku duše nejspíš mrzí.

Zdroje: collective.world, astrotalk.com