Češi vyzvou ve čtvrtfinále MS Američany. Slováky čeká Kanada, dojde také na severské derby

Čeští hokejisté se ve čtvrtečním čtvrtfinále mistrovství světa v Praze utkají od 20:20 s týmem USA. Švýcaři je odsunuli ve skupině A na třetí místo a zahrají si s Německem. Na programu bude také severské derby – Švédsko vyzve Finsko. Slovensko se utká s Kanadou.

Základní skupiny mistrovství světa v ledním hokeji konaném v České republice určily složení čtvrtfinálových dvojic. Česko skončilo v „pražské“ skupině nakonec na třetím místě a vyzve druhý tým „ostravské“ skupiny, tedy USA. O2 arena tak uvidí ve čtvrtek od 20:20 reprízu čtvrtfinále z roku 2004, kdy se v Praze také střetly výběry Česka a Spojených států. Tehdy se po obratu a výhře po nájezdech radovali Američané.

ČTĚTE TAKÉ: Přílet Pastrňáka na MS provázely komplikace. David byl smutný, prozradila maminka hokejisty

Svého soupeře znají i Slováci, ti se utkají s Kanadou. K vidění bude také severské derby, ve kterém zatím neporažené Švédsko změří síly s Finskem. Poslední čtvrtfinálovou dvojici tvoří Švýcarsko s Německem.

Datum Čas Soupeři Místo
23. května 2024 16:20 Kanada - Slovensko Praha
23. května 2024 16:20 Švýcarsko - Německo Ostrava
23. května 2024 20:20 USA - Česko Praha
23. května 2024 20:20 Švédsko - Finsko Ostrava

S Američany se Češi utkali i loni ve čtvrtfinále a prohráli 0:3. Naproti tomu v Tampere na MS 2022 je během turnaje dvakrát zdolali. Nejprve ve skupině (1:0), pak po velkém obratu i v boji o bronz. Pod finským koučem Karim Jalonenem tehdy národní tým ukončil desetileté čekání na medaili z velké akce.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Brankáři zažívají saunu na ledě. Vedra v hale ovlivňují hokej, shodli se Hossa a Hrachovina

Tagy:
Kanada Slováci hokej čtvrtfinále Česko USA Praha Mistrovství světa v ledním hokeji O₂ arena